Головна
>
Кіно
>

Історія металу, життя злочинців та гніздування лелек: добірка нових українських YouTube-каналів 2023 року 

Історія металу, життя злочинців та гніздування лелек: добірка нових українських YouTube-каналів 2023 року 

Український письменник та автор каналу «Твоя підпільна гуманітарка» Євген Лір попросив своїх читачів у твіттері порадити YouTube-канали, які були засновані у 2023 році. Ми переглянули рекомендації й зібрали їх у добірку.

Сенс

YouTube-канал книгарні «Сенс», де можна знайти книжкові відгуки на новинки української літератури та перекладні твори, видані в Україні, книжкові поради, інтервʼю з письменниками, літературними критиками та іншими представниками книжкової спільноти. Також на каналі відбуваються прямі етери книжкового клубу книгарні «Сенс».

Maria Oz

Тут авторка проводить інтерв‘ю з українськими художниками. 

Ковальський

Автор каналу розповідає історії справжніх злочинів, доповнюючи розпрвіді архівними світлинами, документами та цікавими фактами про відомих українських та закордонних злочинців. Наприклад, про Сергія Ткача, Анатолія Онопрієнка, Зодіака, Еда Ґейна та інших.

неМЕЙНСТРІМний

Канал про музику, створений Костянтином Туржанським. Він регулярно публікує музичні добірки, експлейнери та розважальні випуски про українські музичні новинки.

Історія металу

Канал про український та закордонний метал-рок. Автор розповідає про нові та культові альбоми, робить розбір відомих гуртів та розповідає цікаві факти про них. Також готує власні добірки й розповідає про українських музикантів на війні. 

Stadium Family 

Творче об‘єднання, що випускає розважальний контент на різноманітну тематику. Основний контент каналу — розмовні шоу з блогерами, шоуменами та культурними діячами.

Ми застрягли у Тардіс

Канал фанатів серіалу «Доктор Хто», які розповідають цікаві факти про серіал, його персонажів, сюжетні повороти, мальовиси, відсилки, книжки та інше.

Bromance podcast

Канал Максима Щербини та Нарімана Алієва про кіно та книжки, про життя після 30 та дитинство. Це розмови про подорожі та прокрастинацію, про котів та політику, про Крим, Запоріжжя та Київ,  про життя в Україні, з її минулим і майбутнім.

Брудна стіна

Канал про кіно та ігри, вигадані світи, технології та науку. 

The Документаліст

Канал про історію, відомих громадських і політичних діячів, диктаторів та історичні події, які вплинули на світову історію.

Лелека Грицько

Канал Національного природного парку «Пирятинський» про сім‘ю лелек та гніздову поведінку цих птахів. Про цей канал позитивно відгукуються читачі Ліруму, а нові відео часто обговорюють у маленькій кімнатці.

Нагадаємо, раніше ми писали про 17 українських андеграунд-гуртів, список яких Євген Лір публікував у своєму твіттері.


Читайте також: В Україні з‘явився додаток, у якому можна «лагодити» вірші поетів-класиків

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024