Головна
>
Література
>

Зеленський підписав один із законів про підтримку українського книговидання

Зеленський підписав один із законів про підтримку українського книговидання

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт 6287, що передбачає стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження.

Законопроєкт 6287 націлений допомогти сфері книготоргівлі. Держава з 2023 року має забезпечити виплату компенсацій на оренду приміщень українським книгарням у розмірі до 20% доходу.

Крім цього, закон передбачає видачу усім новонародженим та дітям, що досягли віку 14 років, спеціальних сертифікатів на придбання книг. Їхній номінал буде становити 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. У 2022 році це було б 717 гривень, на початку 2023 — 805 гривень.

Законопроєкт № 6287 був підписаний Верховною Радою ще 19 червня, а розробили його восени минулого року. Того ж дня підписали інший законопроєкт — №7459, який також стосується підтримки українського книговидавництва. Він досі очікує на підписання.

Нагадуємо, що законопроєкт №7459 передбачає заборону ввезення на територію України та/або розповсюдження на території України видавничої продукції з Росії, Білорусі та тимчасово окупованих територій України.

Нещодавно діячі культури звернулися до Президента України в соцмережах у спільній заяві із проханням якнайшвидше підписати ці законопроєкти.


Читайте також: Каталоги Мистецького арсеналу до виставок тепер у вільному доступі

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024