Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп Ziferblat на трек Літаки

Відео дня: дивимося кліп Ziferblat на трек Літаки

15 березня гурт Ziferblat презентував кліп на новий трек Літаки. За словами учасників гурту, ця пісня — це їхнє звернення до тих, хто колись дивитиметься у чисте мирне небо. Це також перший трек написаний гуртом під час повномасштабного вторгнення. Режисером кліпу став Ілля Дуцик.

«Для мене дуже експериментальна робота. Вона виникла спонтанно, коли наш барабанник Фєдя приніс свою мелодію на клавішах, і ми раптом вирішили  — будемо робити. Це наша перша актуальна рефлексія на події, що відбуваються навколо нас. Це не відхід у казкові світи дитинства, як це було в альбомі “Перетворенні”. Це груба, брутальна реальність, в якій ми живемо насправді вже 10 років», — ділиться гітарист гурт Валентин Лещинський.

Ziferblat вже раніше співпрацював із режисером Іллею Дуциком. Вони разом створили кліп та номер на пісню Place I Call Home, з яким гурт брав учать на Нацвідборі-2024. Перед цим Ілля працював над кліпами Логос для Oi Fusk, Навчи мене для Renie Cares, Декаданс для Тучі та іншими. Режисер також був номінований у категорії «Найкращий режисер» на премії «Золота Зоря Лірум», а також його кліп Логос претендував на нагороду «Найкращий кліп».

В інтерв’ю для Лірум Ілля Дуцик розказав, як він прийшов до режисури, про українську індустрію кліпів, кінематограф та війну. Прочитати матеріал можна за посиланням.

«Це пісня про мирні часи. Про майбутні мирні часи, які, можливо, настануть. Це про тих, хто колись дивитиметься на чисте безпечне небо і навіть не уявлятиме, що буває якось інакше. Коли перечитую текст, уявляю такий собі магічний телефон, який дозволить сьогодні поспілкуватись з людиною утопічного майбутнього. Увесь світ такий самий, а чорнять його тільки деталі», — розповідає вокаліст гурту Даниїл Лещинський.


Ziferblat — київський гурт, заснований на початку 2015 року. Наприкінці 2017 року презентував свій дебютний мініальбом Кіносеанс. Зараз до складу гурту входить Даніїл Лещинський, Валентин Лещинський та Федір Ходаков. 7 квітня гурт випустив дебютний повноформатний альбом Перетворення. Музиканти кажуть, що це терапевтична музика про те, як «здуріла реальність краде розум, спокій і тебе в тебе самого». У 2024 році гурт брав участь у Нацвідборі на Євробачення, де посіли друге місце.

8 квітня гурт починає тур Україною, вони дадуть концерти у 11 містах. 

Квитки за посиланням.


Читайте такожХто, де, коли? Добірка 9 весняних турів українських виконавців

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024