Головна
>
Статті
>

Рекап. «Голос Країни» 9 сезон, 10 епізод. «Нокаути» Монатіка та Потапа

Рекап. «Голос Країни» 9 сезон, 10 епізод. «Нокаути» Монатіка та Потапа

Цього тижня на шоу розпочався новий етап – «Нокаути». Нагадаємо правила: кожний учасник та учасниця команди виконує пісню, після чого тренер пропонує йому чи їй місце на одному з чотирьох стільців або одразу відправляє додому. Так, методом зміни чотирьох учасників на стільцях, набирається команда на прямі ефіри. Порядок виступів тренер визначає безпосередньо під час зйомок ефіру, тобто учасникам та учасницям невтямки, коли саме вони вийдуть на сцену.

Розпочнуть Монатік та Потап. Перший показав себе суворим та непохитним суддею, у той час як другий – видав на диво рівну, якщо не нудну, команду. У цьому ж ефірі нам представили перших конкурсантів з команди Дана Балана, але головна боротьба між ними розгорнеться лише за тиждень.

Рекап на попередній епізод можна прочитати тут.

Команда Монатіка

Співає: Дар’я Телитченко
Пісня: This Is Me (саундтрек до мюзиклу «Найвеличніший шоумен»)
Історія пересувань кріслами: 1 > 2 > 3 > 4 > вибула з проекту

Льоша Бондаренко

Чи то пані Дар’я розпереживалася, чи то не потягнула пісню, але замість духопідйомного номера вийшов доволі посередній. Можливо, він не працює без вражаючих декорацій мюзиклу. У будь-якому разі цей виступ не запам’ятався.

Катя Ятель

Зауваження не лише до цього номеру, а загалом до всіх: наскільки важко вивчити правильний та повний текст пісні, яку маєш заспівати, та натренувати вимову конкретно на неї? Якщо закрити очі на той факт, що помилку вона зробила навіть у першій фразі, мені здалось, що замість емоційного виконання у пані Дар’ї вийшло істеричне. А істерики нікому не потрібні.

Окремо не можу не підтримати слова Діми Монатіка про любов до себе – нехай процвітає боді-позитивний рух, амінь.


Співає: Андрій Карпов
Пісня: Олександр Пономарьов – Зіронька
Історія пересувань кріслами: 1
Учасник прямих ефірів

Льоша Бондаренко

Не знаю що такого знайшов Монатік у цьому артисті, але мене вже вкотре дивує його впевненість у ньому. Круте аранжування, неочікуване виконання пісні Пономарьова, яке я б назвав не більш, ніж посереднім. Можливо Монатік приготував щось особливе із Андрієм на прямі ефіри, але поки що це виглядає не надто впевнено.

Катя Ятель

Може здатись, ніби Дан Балан не відчув та не зрозумів пісню через те, що він відірваний від українського контексту, але ні. Я все життя у цьому контексті, а номер лишився для мене загадкою – нема чіткої вимови слів, аби хоч якось розібрати їх, хіп-хоп частина втратила в агресивності першоджерела, ліричність іншого першоджерела загубилась у мелодії, а вокал пана Андрія, який раптом розчув Монатік на «боях», досі здається мені посереднім.


Співає: Магдалена Паскар
Пісня: Один в каное – У мене немає дому
Історія пересувань кріслами: вибула з проекту

Льоша Бондаренко

Кожний номер Магдалени – це мистецтво. Я затамовував подих на її виконанні Тома Оделла. Так само я дивився це виконання напрочуд проникливої (і, що головне, свіжої) пісні Один в каное. Вона виглядала фавориткою цього сезону. Не знаю, з яких причин Монатік вирішив виключити її з проекту, але це виглядало як рішення за спільною згодою. Ну і, як всі ми знаємо, найбільше дивідендів з участі в «Голосі» зазвичай отримують не переможці, а ті, кому вдалося налагодити зв’язок із тренером поза межами проекту.

Катя Ятель

Є категорія голосів, які моментально пробивають мене на емоцію. От пані Магдалена має саме один з цих голосів. Так мало того, що він сам по собі у неї такий потужний, так вона ще й артикулює своє прочитання та позицію, яка не лишає байдужою. Для мене пані Магдалена була фавориткою на шоу і потенційною переможницею усього сезону.

У мене є теорія (або те, у що я хочу вірити), що саме зробив пан Монатік – щоб відгородити її від історії про те, що перемогу їй приніс не голос, а інвалідність, він прибрав її з шоу; а щоб почути її далі – запросив на студію Monatik Chilibi Sound (fingers crossed, як кажуть).


Співає: брати Таранцови
Пісня: John Legend – Made to love
Історія пересувань кріслами: 2
Учасники прямих ефірів

Льоша Бондаренко

Ще один виступ, який я забув за 10 хвилин після перегляду. І знову ж таки враження, що Монатік підготував для цих хлопців щось особливе. Інакше пояснити, чому їх посадили аж на другий стілець і протримали там до кінця ефіру мені важко.

Катя Ятель

Є у Таранцових одна хороша якість – їх хвилювання не перекриває техніку. Але повністю перекриває усе інше, що має бути на сцені. А я не втомлюсь повторювати, що техніка – це нудно.


Співає: Анна Волобуєва
Пісня: MACHETE – Крепче меня держи
Історія пересувань кріслами: 3 > вибула з проекту

Льоша Бондаренко

Гарне виконання, харизматична дівчина. Але було враження ніби це виступ не команди Монатіка, а команди Дана Балана (тож не дивно, що він був у захваті – російський рок, мейнстрімне музло, все як він любить). Загалом, Анна – аболюстно форматна співачка і мені хочеться вірити, що в неї є майбутнє після проекту. І якщо це так, то для неї навіть краще та драматична гра, яку розіграв Монатік.

Катя Ятель

Ну нарешті я не співаю дифірамби Дімі Монатіку, а лаю його – що з вибором пісні? Невже максимум голосу та настрою, який можна було витягнути з пані Анни, вкладається у абсолютно прохідну (перепрошую, фани) пісню MACHETE. Якщо так, то можна було і крісло нею не займати.


Співає: Аліна Підлужна
Пісня: Hurts – Wonderful Life
Історія пересувань кріслами: 4
Учасниця прямих ефірів

Льоша Бондаренко

На третій раз манера пані Аліни починає трохи набридати. Три абсолютно різних пісні вона виконала в одному й тому ж навколонародному стилі. Вона в ньому дуже сильна й крута, але на четвертий раз таке саме вражатиме ще менше. Але в будь-якому разі варто знов похвалити неочікуване аранжування.

Катя Ятель

Якщо вірити у теорію Льоши про перекривання вигуками невдалого виконання, то виходить, що пані Аліна залажала усю першу половину пісні. Чому я не можу цього стверджувати? Бо її не було чути, а як судити по цій телеверсії я не знаю – початок не чутно, а фінал не вразив. А шкода, бо голос у неї впізнаваний.


Співає: Андрій Хорисенко
Пісня: Maroon 5 – She Will Be Loved
Історія пересувань кріслами: вибув з проекту

Льоша Бондаренко

Як не дивно, у цьому образі та з цією піснею пан Андрій виглядає напрочуд переконливо. Я так до кінця і не зрозумів, навіщо йому «Голос». Чи він хоче співати власних пісень? Чи виступати на корпоративах? Чи просто посвітитися на ТБ? У будь-якому разі, якщо трохи підтягнути артистизм, то пан Хорисенко має всі шанси залишитися на сцені.

Катя Ятель

І мій дар до пророцтв нарешті підтвердився. Нагадаю, що на кастингах, я зробила передбачення, що максимум від Андрія пан Монатік отримає рівно до нокаутів, а далі відправить горе-серцеїда додому.


Співає: Гульназ Хасанова
Пісня: John Lennon – Imagine
Історія пересувань кріслами: вибула з проекту

Льоша Бондаренко

Пані Гульназ чудово співає. У неї цікавий і потужний голос. Але те, що вона зробила із цією піснею – це знущання. Imagine – це не екзальтоване щастя на кшталт Sunny від Boney M, а вдумлива пісня з елементом меланхолії. А ось цей райдужний фестиваль трохи про інше. Так, по справедливості, вона була точно сильнішою за братів або ж за пана Карпова. Але по відчуттю пісні й образу – ні.

Катя Ятель

Я довго не могла зрозуміти, чому пані Гульназ водночас викликає і враження, ніби вона потенційна переможниця, і скепсис. Нарешті на «нокаутах» зрозуміла – бо вона взагалі не мультизадачна та не універсальна.


Співає: Вікторія Олійник
Пісня: ТНМК – Зроби мені хіп-хоп
Історія пересувань кріслами: 3
Учасниця прямих ефірів

Льоша Бондаренко

Вікторія – суперзірка цього проекту. Їй навіть не треба ходити по сцені, щоб вражати енергетикою та відчуттям пісні. Знову суперцікаве аранжування. Знову яскравий виступ. Від початку було зрозуміло, що пані Вікторія – одна з фавориток у команді Монатіка. Думаю, що вся ця драматична кінцівка – гра на публіку (якої, щоправда, не очікувала Анна, що вилетіла).

Цього випуску Монатік показав себе не як супертворчий тренер. Його «бої» були сильнішими. Цього разу номери вражали значно менше. Натомість тепер Дмитро проявив себе як артист та майстер саспенсу. Протягом усіх«нокаутів» важко здогадатися, хто ж таки пройде в проект. А це – непроста задача. І тут плот-твіст із Вікторією грає йому на руку.

Катя Ятель

Після Магдалени, пані Вікторія лишається моєю другою фавориткою. Вона здатна і співати, і зачитувати. У неї цікава зовнішність, яку не забуваєш. Вона артистична, пластична, смішна. Якщо це не готова артистка, то я не знаю, хто готовий.

Щодо супердраматичного моменту зі зміною правил у мене всього одне питання – а навіщо пан Монатік першопочатково посадив пані Аліну на четверте, а не третє місце? Він же сам себе загнав у цей кут. А раз сам загнав, виникає резонне питання, чи не спеціально. Ще один аргумент, що розвінчує «несценарну ситуацію». Ведучі Горбунов та Осадча, коли наприкінці вибуває учасник, вітають учасників на стільцях з тим, що вони вже пройшли гарантовано в прямі ефіри. Наприклад, це можна побачити, одразу після виступу Шпилястих Кобзарів у Потапа, коли вони повідомили пані Богдані, що сиділа на третьому стільці, що вона пройшла далі. Пані Анну ж вони не вітали. Збіг?



Команда Потапа

Співає: Вікторія Ягич
Пісня: Eurythmics – Sweet Dreams (Are Made of This)
Історія пересувань кріслами: 1 > 2
Учасниця прямих ефірів

Льоша Бондаренко

Вечори у Докер пабі продовжуються! Нє, все дуже круто, нереальний голос, напрочуд харизматична артистка. І навіть ось цей перехід від жіночності до ГРРРРРР цілком вдався. Але виступи пані Вікторії стають напрочуд передбачуваними.

Катя Ятель

От, чесне слово, третій раз пані Вікторія виходить на сцену проекту і третій раз у мене максимальне відчуття дежавю, ніби я сиджу в умовному Портер Пабі. Що там такого потужного я не знаю. Знаю, що єдине потужне тут – це неформат для талант-шоу, але не більше.


Співає: Наталя Повстяна
Пісня: LOBODA – Облиш
Історія пересувань кріслами: 2 > 3 > 4 > вибула з проекту

Льоша Бондаренко

Просто шикарне виконання. Скажу чесно, мені пані Наталя зовсім не імпонує. Я не розумію серійних учасників реаліті-шоу. Мені здається, що їх розповіді про те, що «я хочу бути артисткою» – не щирі. Хочеш бути артисткою – будь нею. Записуй і випускай пісні. Виступай у барах і клубах. Але головне, продукуй власний контент. А реаліті-шоу можуть слугувати додатковим промо, але не єдиним інструментом.

Проте саме це виконання було винятковим. Я не люблю творчість Лободи, мені не подобається пані Наталя, але це був чистий кайф. Я щиро вражений.

Катя Ятель

Трішечки історії: Облиш – це перший (і мені здається, що єдиний, але я можу помилятись) україномовний трек Світлани Лободи. Його було випущено до міжнародного дня усунення насильства проти жінок, відповідно, й тему він має непросту. Чому це важливо? Та просто тому, що мені набридло повторювати, що талановитій співачці дають пісні, які вона не тягне просто тому, що або не має релевантного досвіду, або ще не знає, як його переносити у виконання.


Співає: Роксолана Сирота
Пісня: Kylie Minogue – In Your Eyes
Історія пересувань кріслами: 3 > 4 > вибула з проекту

Льоша Бондаренко

Вульгарно і не дуже яскраво. Ніяк, якщо чесно.

Катя Ятель

От пану Ярославу, той якого Льоша уявляв учасником шоу «Від пацана до пана», подобається. А мені категорично ні. Її тембр та менера зовсім не підходить під кавер на Кайлі, її рухам на сцені не вистачило легкості та невимушеності, її образу не вистачало 2019-го року.

І не можу втриматись: коли хтось з учасників зробив коментар щодо того, що вона може бути «українською Леді Гагою», то продемонстрував абсолютне нерозуміння матеріалу.


Співає: Ярослав Кошельник
Пісня: Дивлюсь я на небі
Історія пересувань кріслами: 4 > вибув з проекту

Льоша Бондаренко

Пан Ярослав безумовно крутий. Так, це не дуже актуально. Так, це історія для 40+. І так, я б із задоволенням слухав як він співає Назарія Яремчука. Але все одно ж крутий. Шкода, що він вилетів з проекту.

Катя Ятель

Знаєте, при всьому моєму нерозумінні, як пан Ярослав пройшов етап «сліпих», є річ яка мене у тренерах та учасниках обурює – їхня зверхність щодо нього. Не знаю, чим викликаний снобізм, іронія та відчуття власної кращості за «простого хлопця із заводу», але виховані люди, що не належать до категорії «плебсу», подібні емоції або зовсім не відчувають, або хоча б їх приховують.

Ну а виконання абсолютно посереднє та несучасне. Слухаючи це, я дуже сумую за тими учасниками, які не пройшли у нокаути – Катериною Гудим та Артемом Банаром.


Співає: Богдана Ренк
Пісня: The Hardkiss – Коханці
Історія пересувань кріслами: 2 > 3 > 4
Учасниця прямих ефірів

Льоша Бондаренко

Мені систематично не подобаються всі виступи пані Богдани. Цей не став виключенням. Я не бачу у них ані щирості, ані смаку, ані майстерності. Усе це виглядає російським словом «пошло». Не в контексті вульгарно, а в контексті аж надто банально.

Катя Ятель

Пані Богдана має цікаве поєднання низького тембру (який, до речі, можна не лише використовувати для рок звучання, в яке так вчепились у шоу) та дивовижну зовнішність. Цей мікс сам по собі має потенціал перетворити пані Богдану на успішну співачку. Але цей потенціал взагалі не розкривається на шоу. Поки що вона безлика.


Співає: Марина Круть
Пісня: Queen – Bohemian Rhapsody
Історія пересувань кріслами: 3 > 4 > вибула з шоу

Льоша Бондаренко

Не знаю, що сказати з приводу цього виступу. Аранжування цікаве? Так. Заспівала добре? Так. Це було неочікувано? Так. Чи вразив мене номер? Ні. І не знаю чому.

Катя Ятель

Мені дуже подобається голос пані Марини, бандура в її руках звучить сучасно, аудиторія в неї вже є. Єдине чого немає – так це необхідності ходити по кастингах.

А щодо виконання пісні, то Bohemian Rhapsody їй явно не вдалася.


Співає: Арсеній Журавель
Пісня: Сhris De Burgh – Lady In Red
Історія пересувань кріслами: 2 > 3
Учасник прямих ефірів

Льоша Бондаренко

Якщо історія про те, що пан Арсеній жодного разу не чув цю пісню до репетицій – правда, то в нього все вийшло дуже класно. Мені дуже імпонує цей артист. Він здається цікавим, самобутнім і перспективним. Цей номер вийшов чітким, без зайвих ходів та емоцій. Все як треба.

Катя Ятель

Цього року у Потапа, на мій смак, дуже слабка команда. І у цій слабкій команді пан Арсеній чи не єдине джерело світла та надії. Єдине, чого я не розумію, чому його тренер не експериментує. Після потужного удару від Монатіка, цей виступ здається посереднім та несучасним.


Співає: Шпилясті Кобзарі
Пісня: Скрябін – Шампанські Очі
Історія пересувань кріслами: 4 > вибули з шоу

Льоша Бондаренко

Легкий, приємний, незвичний виступ. Взагалі, Шпилясті кобзарі справляють дуже приємне враження на проекті. Шкода, що вони вилетіли. Кожний їхній виступ був нестандартним.

Катя Ятель

Хто б міг подумати, що я це скажу на виступі Шпилястих Кобзарів, але це найкращий номер команди Потапа. Чисто, добре реалізовано, неочікувано та легко.


Співає: Карина Арсентьєва
Пісня: The Diva Dance (саундтрек до фільму «П’ятий Елемент»)
Історія пересувань кріслами: 1
Учасниця прямих ефірів

Льоша Бондаренко

Це просто вау. Це найкраще, що я бачив на цьому «Голосі» та, можливо взагалі побачу. Неймовірне виконання. Нереально сміливий вибір пісні. Трансформація із «помідорної дівчинки» у космічну зірку повністю вдалася. Браво, Потап. Цим виступом він забирає лаври найкращого тренера етапу «нокаутів» на цей момент.

Катя Ятель

А можна заборонити це блюзнірство над фільмом «П’ятий Елемент» та Плавалагуною? І можна пані Карині давати нарешті нормальний репертуар, а не ліпити з неї щось неприродне?



Команда Дана Балана

Співає: В’ячеслав Кретов
Пісня: Queen – I Want It All
Історія пересувань кріслами: 1

Льоша Бондаренко

Супермужик знову натягнув свою кожанку, дістав сорочку дереворуба та заспівав мужицької пісні. Навіть взяв стійку як у Меркюрі. Це все звісно напрочуд нудно і нецікаво. Співає пан В’ячеслав добре, але від його улесливого погляду потроху стає погано.

Катя Ятель

Мені трошки сумно, що пан В’ячеслав вже третій ефір видає такі нудні та рівні перфоманси, що я вже втретє хочу повторити жарт про Мужикозавра. Ви уявляєте, наскільки він нудний, якщо навіть нові жарти не можна вигадати?


Співає: Оксана Муха
Пісня: Шуміла ліщина
Історія пересувань кріслами: 2

Льоша Бондаренко

Оксана Муха – артистка, яка вже відбулася. У народній пісні вона почуває себе наче рибка у ставку. Я впевнений, що пісню і номер обирала також вона (бо звідки Данові Балану знати цю пісню?). Вийшло супер, клас, я обожнюю фолк, мені не могло не зайти.

Катя Ятель

Нагадайте мені, навіщо пані Оксана на проекті? Народні пісні та фолк у нас не просто живуть, а процвітають у всіх жанрах. Музику Квітки Цісик вона і так щороку туром по заходу України виконує (не те, щоб про Квітку Цісик у нас хтось забув, щоправда). Якщо це єдині дві причини, то можна було й не тягнути її аж до цього етапу.


Співає: Володимир Зайончковський
Пісня: Мумий Тролль – Невеста
Історія пересувань кріслами: 4

Льоша Бондаренко

Володимир дуже крутий. Той випадок, коли він навіть не намагався перевершити оригінал, а вийшов повеселитися на сцені. І це вийшло напрочуд артистично. От дивишся і бачиш – артист на сцені! Очевидно, що він не досидить до прямих ефірів, а шкода. На фоні стерильних виступів більшості музикантів, цей хлопець – як ковток адекватної несерйозності та гумору.

Катя Ятель

Знаєте, що не можна робити? Не можна пробувати переграти Іллю Лагутенко на його ж території. Потрібно було змінювати виконання, а не копіювати оригінал. Але так, на сцені він виглядає чудово, з пані Тіною танцював весело, шарм у нього явно є. Знімаю уявного капелюха перед паном Даном і визнаю, що він мав рацію, коли взяв пана Володимира на «сліпих».


Далі буде…

Фото: Facebook

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024