Головна
>
Статті
>

Які пісні стали саундтреками українського кіно в 2019-му

Які пісні стали саундтреками українського кіно в 2019-му

Номінація за найкращий саундтрек до фільму у премії Yuna наштовхнула нас поцікавитися, що ж лунало в українських фільмах, які виходили цього року. Перелік вийшов хоч і не повний, але достатньо еклектичний – від авторських композицій до вже відомих треків та каверів.

 

«11 дітей з Моршина»
Прем’єра: січень 2019
Режисер: Аркадій Непиталюк

Головну музичну тему виконав Сергій Бабкін, який знявся у цій комедійній стрічці. Його дружина Сніжана, акторка харківського театру «Прекрасные цветы», також дебютувала на великому екрані у «11 дітях з Моршина». В офіційному відео до пісні є кадри з фільму, а також спеціально відзняті ігрові епізоди.

> Читайте також наш відгук на фільм «11 дітей з Моршина»

«Зустріч однокласників»
Прем’єра: січень 2019
Режисер: Валентин Шпаков

Одну із головних ролей у комедії про трьох друзів, що відзначають 25-років випуску, зіграв Валерій Харчишин. Це, до речі, вже не перша його поява в кіно – торік він знявся у ролі Олекси Довбуша у фільмі «Легенда Карпат». Заголовною піснею до «Зустрічі однокласників» став трек гурту Друга Ріка Оооо/Брудний і милий. Також у фільмі лунав трек Cloudless Між Світами.

> Слухайте також: Друга Ріка презентували саундтрек до фільму про Олексу Довбуша

«Крути 1918»
Прем’єра: березень 2019
Режисер: Олексій Шапарєв

Історичний фільм про бій на залізничній станції Крути взимку 1918-го року отримав одразу три потужні саундтреки: два від Христини Соловій (кавер на Океан Ельзи та пісня з альбому Любий Друг) та один від гурту Гайдамаки. До речі, кавер на пісню Холодно потрапив до нашого плейлісту улюблених пісень року.

«Гуцулка Ксеня»
Прем’єра: березень 2019
Режисерка: Олена Дем’яненко

Мюзикл за мотивами оперети Ярослава Барнича наповнений як музичними темами від акторів, що грають безпосередньо у стрічці (зокрема, одна з акторок – учасниця гурту ЦеШо Марічка Штирбулова), а також гурту Dakh Daughters.

> Читайте також наш відгук на фільм «Гуцулка Ксеня»

> Слухайте також: ДахаБраха випустили саундтрек до трейлеру українського фільму «Вулкан»

«Давай танцюй!»
Прем’єра: березень 2019
Режисер: Олександр Березань

Молодіжний танцювальний екшн, як його називали творці, навіть у назві посилається на творчість Monatik. Він же й став головним композитором стрічки. Окрім нього, у фільмі можна почути пісні The Hardkiss, Сальто Назад та Open Kids.

«Поліна і таємниця кіностудії»
Прем’єра: серпень 2019
Режисер: Оліас Барко

Головну музичну тему до українсько-бельгійського фентезі фільму про дівчинку, яка потрапляє по той бік кіноекрану, спільно записали музикант Дмитро Шуров (Pianoбой) та гурт Open Kids.

«Заборонений»
Прем’єра: вересень 2019
Режисер: Роман Бровко

У біографічній стрічці про Василя Стуса офіційних саундтреків два – пісня Не топчіть конвалій, яка лунає в одній із сцен фільму, у виконанні Сергія Фоменка з гурту Мандри, а також композиція Колискова гурту Без Обмежень, яка отримала номінацію премії Yuna.

«Захар Беркут»
Прем’єра: жовтень 2019
Режисер: Ахтем Сеїтаблаєв

Історична стрічка, створена за участі англомовних акторів, про легендарного Захара Беркута отримала саундтрек, який обговорювали чи не більше за сам фільм. І не дивно, адже пісню Перевал для фільму записав гурт Океан Ельзи. Пісня отримала номінацію премії Yuna.

«Кошмарний директор, або Школа №5»
Прем’єра: жовтень 2019
Режисерка: Міла Погребіська

Першопочатково російськомовна комедія про чоловіка, який має протриматися кілька місяців на посаді директора однієї з найпроблемніших шкіл рідного міста. Саундтреком стала пісня підліткового гурту HighUp5 ТАНЧИКИ. Якщо вірити Вікіпедії, то у фільмі також лунає музика українського гурту Zetetics.

Цікаво, що одну із головних ролей у фільмі грає акторка Таїсія-Оксана Щурук, яка зараз знімається у серіалі «Перші ластівки», переважна більшість саундтреків якого складають пісні Dakooka.

«Ціна правди»
Прем’єра: листопад 2019
Режисерка: Агнешка Голланд

«Ціна правди» – фільм польської режисерки Агнешки Голланд про репортера Гарета Джонса, який розповів світові про Голодомор. Головні ролі у фільмі виконували британські актори, та й загалом його важко зарахувати до українського кіно. Тим не менш, саундтрек до стрічки створила співачка Джамала.

> Слухайте також: Jamala презентувала саундтрек до мультфільму «Викрадена принцеса»

«Чорний ворон»
Прем’єра: грудень 2019
Режисер: Тарас Ткаченко

Основну музику до фільму створював клавішник Океану Ельзи Мілош Єліч, а однією із пісень, що використана у фільмі стала стара пісня Веселі, брате, часи настали.

> Читайте також: Ярослав Лодигін розповів про саундтрек до фільму «Дике Поле»

«Скажене весілля 2»
Прем’єра: грудень 2019
Режисер: Влад Дикий

У другій частині комедії «Скажене весілля 2» є камео Олега Винника, а також Потапа, Позитива та Дмитра Монатіка в образах священників. Музику до фільму створювали музиканти лейблу Mozgi, спільно з Ольою Поляковою та Олегом Винником.

Кілька років тому ми також публікували добірку 5 українських пісень, що стали саундтреком до фільмів. Якщо не читали, то ось посилання.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024