Головна
>
Кіно
>

«Стоп-Земля», «Носоріг» та інше: у «Жовтні» покажуть головні стрічки року

«Стоп-Земля», «Носоріг» та інше: у «Жовтні» покажуть головні стрічки року

З 22 грудня дистриб’ютор Arthouse Traffic покаже у київському кінотеатрі «Жовтень» «найкращі арт-фільми року». До програми ввійшли фільми-події, лавреати міжнародних кінофестивалів та кінопремій та українське кіно, а також ретроспектива світової кінокласики.

«Стоп-Земля» Катерини Горностай

Дебютний повнометражний фільм режисерки — це історія дорослішання. Це історія про одинадцятикласницю Машу, яка вчиться у звичайній київській школі. Маша переживає напружену шкільну буденність разом зі своїми друзями та закохується в однокласника Сашу.

Ще до виходу на великі екрани України стрічка здобула чимало нагород. Зокрема, кінокритики назвали її найкращим фільмом, виконавицю головної ролі Марію Федорченко – найкращою акторкою, а сама Катерина Горностай стала відкриттям року — її відзначили як найкращу режисерку та авторку сценарію. Фільм також став лавреатом Шевченківської премії-2022.

«Носоріг» Олега Сенцова

«Носоріг» – кримінальна драма, над якою Олег Сенцов почав працювати ще до російського полону.

Сюжет кінострічки заснований на реальних подіях того часу і розповідає про хлопця на прізвисько Носоріг, який потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, що приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

17 лютого 2022 року фільм вийшов в український прокат. З цієї нагоди ми поспілкувались з режисером Олегом Сенцовим про «вчасність» стрічки про «лихі дев’яності» та музичне оформлення фільму. Читайте за посиланням.

«Клондайк» Марини Ер Горбач

Воєнна драма Марини Ер Горбач потрапила в лонглист номінації «Найкращий міжнародний фільм» премії «Оскар-2023». Це єдиний український фільм у списку. «Клондайк» — історія про три дні з життя родини, яка опинилась перед складним вибором: чи можуть близькі люди з різним минулим іти у спільне майбутнє. Однією з драматургічних ліній фільму є події, пов‘язані з катастрофою літака MH-17 в липні 2014 року.

Кінокритик Ігор Кромф спеціально для LiRoom розповідав чому варто подивитися цей фільм.

«Ця історія про відчуття власного дому, який не обмежується чотирма стінами, стала болюча багатьом українцями починаючи з 2014 року, і ще більшій кількості українців — з лютого 2022. А от те, що побачене у новинах в телевізорі може напряму стосуватися конкретно кожного — це дійсно нове слово у фільмах про нашу війну з Росією».

«Маріуполіс 2» Мантаса Кведаравічюса

«Маріуполіс-2» — це посмертна стрічка литовського документаліста Мантаса Кведаравічюса, яка стала документальним фільмом про бої в Маріуполі під час повномасштабного вторгнення. У березні режисера взяли в полон, а потім убили росіяни.

За словами Ігоря Кромфа, цю стрічку варто побачити «хоча б заради того, щоб знати, що відбувалось в місті, де гриміли одні з найстрашніших боїв нашої війни».

Фільм також здобув нагороду Європейської кіноакадемії. Робота литовського режисера стала найкращою документальною стрічкою року.

Також глядачам покажуть комедію «Тріумф» Еммануеля Курколя; мелодраматичний трилер «Коханці» Ніколь Ґарсії; драму «Герой» Асгара Фархаді; комедію «Я кохаю свого тата» Джеймса Моросіні;
драму «Маленька мама» Селін Сьямми; культову містичну драму «Інші» Алехандро Аменабара та романтичну комедію «Краплі дощу на розпечених скелях» Франсуа Озона.

Розклад показів та квитки є на сайті кінотеатру.


Читайте також: Читаємо вірші зі збірки «Мінлива хмарність з проясненнями» Світлани Поваляєвої

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024