Головна
>
Кіно
>

У 2024 році Держкіно планує запустити конкурси на нові фільми

У 2024 році Держкіно планує запустити конкурси на нові фільми

У січні-лютому 2024 року Державне агентство з питань кіно планує оголосити конкурси на знімання фільмів, щоб забезпечити контентом фестивалі, кінотеатри та телебачення. 

Як повідомляє Укрінформ, про це заявила голова Держкіно Марина Кудерчук під час панельної дискусії «На часі чи не на часі? Державна підтримка контент-індустрії у часи повномасштабної війни», що відбувалася у межах Kyiv Media Week. У дискусії також взяли участь заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олег Черниш та заступник міністра культури Тарас Шевченко. Модерувала розмову членкиня Наглядової ради Українського інституту та громадська діячка Юлія Федів.

Фото: Юлія Федів/Фейсбук

«У наступному році, якщо все складеться і Верховна Рада проголосує за цю суму підтримки (618,3 млн грн – ред.), то, звичайно, будуть проведені конкурси, бо нам потрібен контент для фестивалів, кінотеатрів і телебачення. Сподіваюся, що наприкінці січня — початку лютого ми зможемо оголосити конкурси», — сказала очільниця Держкіно.

Вона також додала, що акцент робитимуть на темах національної історії та документування сьогоднішніх подій в Україні, але правила проведення конкурсів змін не зазнають.

Раніше в Держкіно казали, що в умовах воєнного стану не має можливості організації та проведення подальших етапів 18-го конкурсного відбору кінопроєктів і його завершення відбудеться після закінчення воєнного стану.

Нагадаємо, що наступного року Держкіно відновлять фінансування на рівні 2021 року, тобто збільшать на 502,8 мільйона гривень, порівняно з тогорічними показниками. Більше про те яке фінансування отримають державні культурні установи у 2024 році читайте за посиланням.


Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024