Головна
>
Кіно
>

Концерт O. Torvald, вистава «Стусанина», «Хоробрі міста» та інше: куди піти 6-8 жовтня?

Концерт O. Torvald, вистава «Стусанина», «Хоробрі міста» та інше: куди піти 6-8 жовтня?

O.Torvald зіграє концерт вперше за довгий час, The Unsleeping гратимуть просто неба, у Культ Мотиві пройде благодійний фестиваль, де «посилатимуть» Путіна, у Bel Etage буде Dark Stage Festival від організаторів Файного міста, у Мистецькому Арсеналі стартує благодійна подія «Хоробрі міста», а Vivienne Mort зіграє концерт при свічках — розповідаємо про події у Києві, Львові, Чернівцях, Дніпрі, Рівному і Полтаві.

Київ

Концерт The Unsleeping

Інді-рок-гурт The Unsleeping зіграє концерт просто неба, де можна буде підспівати відомі пісні виконавців, як от Птаха Фред, Припустим, Жити та інші треки. Гурт каже, що це, ймовірно, останній концерт цього сезону. 20% прибутку гурт віддасть фонду Musicians Defend Ukraine.

Коли: 6 жовтня, 18:30
Де: Uyava, проспект Глушкова, 1
Вхід: за квитками

Лекція і концерт «Медодійний шум»

Український електронний артист Олексій Подать та куратор і лектор Олексій Шмурак намагатимуться знайти відповіді на питання про музику, які викликають «когнітивний дисонанс». Що буде, якщо поєднати мелодію і шум? Якими бувають шуми, що таке польові записи, яким буває ембіент і чим він відрізняється від нойзу? Як серед мелодійних шумів може раптово виникнути музика Баха?

Олексій Подать — музичний продюсер і композитор, народився у Слов’янську в 1996 році, зараз мешкає в Києві. Працює в напрямку експериментальної/power електроніки, шуму та ембієнту. Створював музику та надавав матеріали для аудіо-оформлення для київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», фільмів режисера Сашка Протяга, німих фільмів тощо.

Коли: 6 жовтня, 19:00
Де: Музей «Золоті Ворота», вул. Володимирська, 40а
Вхід: за квитками

Концерт гурту Мотор‘рола

Рок-гурт Мотор‘рола існує з 1994 року й за цей час випустив п‘ять студійних альбомів, дві збірки, був учасником відомих фестивалів, фестивалів як «Червона рута», «Рок-Київ», «Нівроку», «Золотий Скіф», «Альтернатива» та інших. Тому на концерті будуть звучати найвідоміші пісні гурту, а організатори обіцяють унікальну програму.

Коли: 6 жовтня, 19:00
Де: Docker Pub, вул. Богатирська, 25
Вхід: за квитками

Концерт Don’t stop me

Це спільний концерт п‘ятьох українських виконавців. Основні гості програми: співачка, блогерка та авторка пісень Lil O, виконавець хіта Hey та блогер Rudnitskiy, сонграйтер і автор альбому Gemini Nikita Hava.

Спеціальні гості: співачка та блогерка Freaky Siren та неформальний шоу-балет Genius.

Коли: 6 жовтня, 18:00
Де: Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 16А
Вхід: за квитками

Dark Stage Festival Vol.5

Подія від організаторів Файного міста. Перший Dark Stage festival відбувся в 2017 році у Тернополі. З того часу він змінив декілька локацій і на його сцені виступили безліч українських та іноземних «важких» гуртів, серед яких Bad Omens, 1914, We Butter the Bread With Butter, Space of Variations, Any Given Day, Denoi та Velikhan.  

Цьогоріч серед оголошених учасників: київський мелодік метал гурт Ignea, хардкор/метал гурт True Tough, треш-дез банда із Запоріжжя Hell:on та металкор гурт з Івано-Франківська Telema.

Коли: 7 жовтня, 16:00
Де: 
Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 16А
Вхід: 
за квитками

Благодійний маркет «Доречі»

Благодійний маркет «Доречі» має на меті зібрати кошти на потреби артилерії Азову шляхом продажу нових та вінтажних речей за донат.

У програмі: 

  • dj-cет від громадського діяча, дослідника та популяризатора культурної спадщини України Pan Sevus та музиканта й волонтера Data Molfar;
  • театральний майстер-клас для дітей;
  • виставка-продаж живопису

Коли: 7 жовтня
Де: Мистецько-освітньо-розважальний заклад Oсto Tower, вул. Мечникова, 5
Вхід: вільний

Arms and Sleepers with Polygrim

Arms and Sleeper повертається в Україну з безкоштовними концертами після трирічної перерви. Виконавця в турі підтримає електронний музикант Polygrim.

Коли: 7 жовтня, 18:30
Де: Mezzanine, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхід: вільний

Відкриття простору традиційної музики

На Подолі відкриється простір традиційної української музики. В ньому відбуватимуться сходини, камерні концерти, курси зі співу та гри на інструментах, лекції митців та культурних кураторів, перегляди архівних відео, репетиції гуртів та інші події. На відкритті 7 жовтня гості зможуть послухати живе виконання давніх треків, а також потанцювати. Серед виступаючих гуртів — US Orchestra і музиканти з ДваТри. Загалом простір обʼєднує спільноту, до якої, зокрема, належать Рись, US Orchestra, ЩукаРиба, Збитень, ДваТри, Вільце, Шум‘я, і відкритий до співпраць. 

Коли: 7 жовтня, 17:00
Де: вул. Сагайдачного, 12
Вхід: вільний

Майстер-клас зі створення стоп-моушен анімацій

На цьому майстер-класі можна буде подивитис декілька короткометражних анімацій про міфи та легенди Харкова, а також створити разом з режисеркою Вікторією Івановою та сценаристкою Вікторією Грівіною власну анімаційну короткометражку про відомий міф Києва.

Коли: 7 жовтня, 12:00
Де: «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вхід: за реєстрацією

Фестиваль VPDFO

Благодійний фестиваль Vladimir Putin: Do F*ck Off! свято української музики, поезії, стендапу, візуальних мистецтв та вільних думок, яке символічно проводиться у день народження російського диктатора. Цей фестиваль був заснований британським журналістом Джоном Суіні, автором європейського бестселера Killer in Kremlin. Всі виручені кошти будуть спрямовані в медичний батальйон Госпітальєри та стабілізаційний пункт у Часовому Яру.

У програмі:

  • виступи гуртів Мотор’Ролла, TheEdgeBand, Lowcost49, Dislocados, Nazva та ЩукаРиба;
  • стендапи від Макса Вишинського, Андрія Бережка, Богдана Вахнича та Раміля Янгулова;
  • поезія Яни Мариненко, Колі Кулініча та Юрія Смаліуса, Анатолія Дністрового, Марини Пономаренко та Марини Целуйко.

Коли: 7-8 жовтня, 12:00
Де: Cult Motive, вул. Набережно-Хрещатицька, 31/36
Вхід: за квитками

Концерт гурту «Дичка»

Український арт-панк-гурт Дичкапоєднує у своїй музиці мікс імпровізації в автентичній українській манері, складних фортепіанних рифів, мелодій народів світу, ритмів панку та джазу, груву психоделік-року, хіп-хопу та фанку. Самі ж учасники гурту напрямок своєї музики називають «тривожно–танцювальним». Концерт у Києві вони зіграють вперше за довгий час.

Коли: 8 жовтня, 18:00
Де: вул. Спаська, 13
Вхід: за квитками

Концерт гурту Zwyntar

Дарк-кантрі гурт Zwyntar влаштує попереднє прослуховування альбому Тисяча очей, який вийде в середині жовтня. Над альбомом працювали майже чотири роки. Щоб зарезервувати сидяче місце, треба заповнити форму за посиланням.

Коли: 8 жовтня, 18:00
Де: Squat 17b, вул. Терещенківська, 17б
Вхід: за донатом від 500 гривень

«Хоробрі міста» від Ukraїner

Благодійна подія, організована, щоб зібрати 10 мільйонів гривень для фонду «Повернись живим». У програмі події — концерт, фотовиставка та панельні дискусії, під час яких обговорюватимуться теми відновлення українських міст після деокупації. А також виступи ПаліндромаКрихіткиOtoyСаші ЧемероваLely45 та Другої Ріки.Ведучим події стане комік та актор Василь Байдак. Більше про проєкт читайте за посиланням.

Коли: 8 жовтня
Де: Мистецький арсенал
Вхід: за реєстрацією

Виставка в Довженко-Центрі

Виставка «Ріка кричала, вила, як поранений звір», відкривала п‘яту Київську бієнале. Виставка досліджує репрезентацію підкорення Дніпра у радянських фільмах: індустріальну експлуатацію, побудову електростанцій, тощо. Куратори виставки: кінознавці Довженко-Центру — Олександр Телюк, Альона Пензій і Станіслав Битюцький.

Коли: до 29 грудня 2023 року, з 12:00
Де: Довженко-Центр, вул. Васильківська, 1
Вхід: за квитками на вході

Львів

Концерт O. Torvald

Досі гурт майже не давав концертів, адже частина команди долучилася до Збройних Сил. Наразі фронтмен гурту Женя Галич повернувся у Київ на відновлення з Бахмуту, тож гурт вирішив зіграти концерт у Львові. До речі, музиканти виконають і нові композиції: Дихай та Голосові.

Коли: 6 жовтня, 18:00
Де: Malevich Concert Arena, проспект Чорновола, 2
Вхід: за квитками

Концерт гурту «Скажи щось погане»

Перший сольний концерт дуету «Скажи щось погане», де відбудеться презентація їх дебютного альбому Рефлексія та популярні треки, як-от Лох, Я кохатимусь під джаз, Твоя Кохана й інші.

Концерт пройде спільно з гуртом Робаний Йот.

Коли: 7 жовтня, 19:00
Де: Нульовий поверх, вул. Жовківська, 14
Вхід: за квитками

Ніч поезії та музики на Lviv BookForum

Традиційно організатори Форуму влаштують Ніч поезії та музики у Нижньому Залі Театру Ляльок. Свої авторські вірші читатимуть Катерина Калитко, Світлана Поваляєва, Ірина Цілик, Ярина Чорногуз, Павло Вишебаба, Олена Гусейнова, Галина Крук, Остап Сливинський і Катерина Міхаліцина. А ще там гратимуть два українські гурти: Пиріг і Батіг і поетичний колектив Landschaft

Коли: 7 жовтня, 19:00
Де: Нижній Зал Театру Ляльок, площа Данила Галицького, 1
Вхід: вільний

Coffee, books and vintage

Подія, де будуть посиденьки за кавою, кавові чемпіонати, ціннісні розмови, книжковий ярмарок, вінтажні цікавинки для інтер’єру.

Коли: 7-8 жовтня, 12:00
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Вистава «Стусанина»

У Львові виступить київська театральна спільнота DSP. Творці вистави надихались віршами та біографією Василя Стуса. Глядачі почують вірші Василя Стуса: «Мені здається, що живу не я», «Звіром вити, горілку пити», «То все не так», «В мені уже народжується Бог» та інші. 

Постановка супроводжуватиметься музикою гуртів Rammstein та Bohren & der Club of Gore, а також українськими народними піснями.

Коли: 8 жовтня, 19:00
Де: Нижній Зал Театру Ляльок, площа Данила Галицького, 1
Вхід: за квитками

Дніпро

Аніме. Вечір саундтреків

У програмі будуть саундтреки з Naruto, Attack on Titan, Suzume, Your name, Genshin Impact, Demon Slayer, Chainsaw man, The promised Neverland, Tokyo Ghoul, Dota 2 та інших аніме робіт. На сцені гратиме квартет Svitlomusic: Анна Велика — перша скрипка, Варвара Соколянська-Жовтяк — друга скрипка, Валерій Козюра — альт, Ірина Федун — віолончель.

Коли: 6 жовтня, 18:00
Де: Дніпропетровська філармонія, вул. Воскресенська, 6
Вхід: за квитками

Рівне

Vivienne Mort. Концерт при свічках

Виконавиця зіграє благодійний концерт при свічках у межах всеукраїнського туру. Цими концертами вона збирає кошти на 20 дронів-камікадзе для Збройних Сил.

Коли: 6 жовтня, 19:00
Де: Міський Будинок Культури, вул. Соборна, 3Д
Вхід: за квитками

Концерт Clonnex

Львівський репер і саундпродюсер Clonnex зіграє концерт у Bel Etage після річної паузи. Він представлятиме свій новий альбом Mediv ultimate victim, з яким вирушив у тур містами України та Європи. До слова, у цьому альбомі є колаборації з артистами з України, США та Австралії.

Коли: 7 жовтня, 19:00
Де: Сталева Гора, вул. Відінська, 1б
Вхід: за квитками

Чернівці

Великий благодійний концерт

Благодійний концерт у Літньому театрі, спрямований на підтримку Збройних Сил. У лайнапі: Chico & Qatoshi, Skylerr, Cheev, Віктор Павлик, Parfeniuk, 100лиця, Остап Дрівко та Тоні Браско.

Коли: 7 жовтня, 18:00
Де: Літній театр, вул. Садова, 1
Вхід: за квитками

Полтава

Концерт гурту «діти інженерів»

Рок-гурт діти інженерів зіграють концерт у межах всеукраїнського туру й виконають свої відомі пісні Прогноз, Рубці, Каштани та інші треки. Більше про гурт можна прочитати у матеріалі за посиланням

Коли: 8 жовтня, 18:30
Де: Villa Krokodila Concert Hall, проспект Першотравневий, 20-Б
Вхід: за квитками


Читайте також: Плейлист «Хоробрих міст»: що слухати на благодійній події від Ukraїner?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024