Головна
>
Новини
>

Нацвідбір Євробачення-2020: усе, що потрібно знати

Нацвідбір Євробачення-2020: усе, що потрібно знати

Після торішнього скандалу команди СТБ та UA: Суспільне мовлення організатори провели роботу над помилками, оновили склад журі та критерії відбору і готові знову влаштувати одне із найкращих конкурсних шоу на українському телебаченні. Розповідаємо усе, що потрібно знати.

Коли пройдуть нацвідбори та саме Євробачення?

8 та 15 лютого відбудуться півфінали, а 22 лютого – фінал. Традиційно, їх можна буде подивитися на телеканалах СТБ та UA: Перший. Так само традиційно наша редакція обіцяє текстові онлайн-трансляції на сайті.

Безпосередньо сам конкурс відбудеться 12, 14 і 16 травня 2020 року в місті Роттердам, Нідерланди. Це буде ювілейне 65-й Євробачення.

Яка команда займається нацвідбором? 

Музичним продюсером залишається Руслан Квінта, який обіймає цю посаду із моменту запуску повноцінних нацвідборів. Креативна продюсерка шоу – Наталя Франчук.

Змінився склад журі. Із попередників лишився Андрій Данилко. Другою в журі, замість Джамали, з’явиться співачка Тіна Кароль, в якої за плечима не лише тривала успішна кар’єра та суддівство «Голосу», а й участь у Євробаченні з піснею Show Me Your Love у 2006. Нагадаємо, що тоді вона посіла 7 місце у конкурсі. Третій – генеральний продюсер радіохолдингу №1 в Україні «ТАВР Медіа», генеральний директор «Хіт ФМ» Віталій Дроздов.

Ведучий прямих ефірів – Сергій Притула.

Притула лишається, а з ними і питання про Крим та РФ?

Благо, торішній досвід чомусь навчив організаторів і правила змінилися. Відтепер учасником Нацвідбору може бути виконавець або гурт, який не грав концерти у Росії із 2014 року (і не планує анонсувати їх під час конкурсу й до фіналу Євробачення), а також не в’їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України, тобто через російський кордон. Відповідно, і політичні питання Сергію Притулі задавати більше не прийдеться.

«Євробачення – особливий пісенний конкурс, бо він не тільки про музику, це про можливість представити свою країну у світі. Тому для нас, як для Суспільного мовника України, важливо організувати відбір спільно з СТБ таким чином, щоб представником України був не лише талановитий і яскравий артист, а й той, хто цілковито розуміє цю відповідальність, поділяє позицію та цінності українського суспільства й готовий дотримуватися правил конкурсу; той, хто зможе якнайкраще представити нашу країну на міжнародній арені», – сказав голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія.

Хто візьме участь у нацвідборі?

«У цьому році є дуже важливе нововведення конкурсу. Воно обмежує участь у Нацвідборі артистам, у яких був хоча б один концерт в РФ з 2014-го. Тим не менш, ми отримали достатню кількість заявок від артистів самих різних жанрів та музичних напрямків – як відомих широкій аудиторії, так і від новачків, що для Національного відбору завжди пріоритетно», – прокоментував музичний продюсер Національного відбору Руслан Квінта.

[О]. Індіпоп гурт, володарі премії «Хіт року» за версією KissFM, приз у номінації «Свіжа кров» Jagermeister Music Awards та двічі фіналісти APPS Music & SZIGET. Їхній торішній альбом Суперінтроверт потрапив до нашого топу найкращих альбомів 2019-го.

KHAYAT. Музикант, чия кар’єра стартувала із участі у талант-шоу «Голос країни» та торішньому Нацвідборі. У 2019-му випустив дебютний альбом KHMIL’.

> Дивіться також: Ріс на Біс. KHAYAT про дебютний альбом, Притулу, світову експансію та «Голос»

Assol. Півфіналістка шоу «Голос країни». Була відома в Україні ще у ранньому віці, як виконавиця пісні Аллые паруса.

CLOUDLESS.  Індігурт, який найбільше відомий телеаудиторії саундтреком до серіалу «Школа». Торік випустили другий альбом Маяк. Цікаво, що у гурту оновився склад напередодні: вокалістом став Юра Каналош, а гітаристом Михайло Шатохін.

GARNA. Проєкт вокалістки симфонічного кросовер-оркестру Prime Orchestra Альони Левашевої у колаборації з музичним продюсером Олексієм Хорольским.

Katya Chilly. Одна із найвідоміших співачок 90-х та початку 2000-х, учасниця шоу «Голос країни».

FO SHO. Афроукраїнський хіп-хоп проєкт, створений на початку 2019 року.

David Axelrod. Співак, раніше відомий як Володимир Ткаченко, учасник кількох талант-шоу.

Олександр Порядинський. Переможець четвертого сезону шоу X-Фактор

TVORCHI. Тернопільський гурт, чий другий студійний увійшов у наш топ найкращих релізів 2019-го.

GIO. Попмузикант, учасник шоу «Х-фактор» та «Голос Країни», працював із оркестром Lords of The Sound.

Jerry Heil. Відеоблогерка, трикратна номінантка премії Yuna, найбільше відома за хітом #ОХРАНА_ОТМЄНА.

KRUTЬ. Бандуристка Марина Круть, учасниця «Х-фактор» та «Голос Країни». Торік випустила мініальбом Albino.

Еліна Іващенко. Переможниця «Х-фактор» та «Голос. Діти», володарка Гран-прі фестивалю «Чорноморські ігри-2018».

Go-A. Електрофолк гурт, що існує з 2012 року.

MOONZOO feat. F.M.F. Sure. Колаборація української електронної групи MOONZOO та американського репера F.M.F. Sure.

Ще нововведення у правилах є?

Так, цього року фінансову підтримку переможцю Національного відбору під час підготовки, поїздки та перебування на конкурсі Євробачення надаватиме UA: Суспільне мовлення.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
5 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024