Головна
>
Музика
>

«Не дивись на мене, я мов недоспіле яблуко зелене»: слухаємо релізи третього тижня серпня

«Не дивись на мене, я мов недоспіле яблуко зелене»: слухаємо релізи третього тижня серпня

Перший за п’ять років альбом Івана Клименка, вайби Стрикала в треці від краш тесту, золоті пісні хейтспіча, пацанська романтика від Yaktak, альбом Дантеса та інше — слухаємо релізи третього тижня серпня.

Цього тижня релізи коментують — випускова редакторка Лірум Яна Ільків, smm-менеджерка Настя Головань та музична журналістка Лєра Зданевич.

Vanek Foundation EP Silver Lining

Засновник та музичний продюсер лейблу Enko Іван Клименко випустив мініальбом після п’ятирічної паузи. Альбом артист створив у колаборації з Saint War та Kosha Dillz.

Рома Майк EP New Era

Рома Майк випустив мініальбом New Era. До альбому увійшло 7 треків, у яких репер дивиться на себе зі сторони, пригадує важливіші моменти свого життя тощо. На альбомі чотири колаборації — з Віктором Винником (гурт Мері), Вохою, beshket та Хлопцем. Більше про реліз за посиланням.

хейтспіч EP Золоті пісні 2023

Яна Ільків: «Ого, хейтспіч випустив альбом. Ого. Раптово. Діма, взяв всі (три) пісні, де в назві є слово «пісня» дописав мою пісню і пісню про ще один день, інтро до пісень і об’єднав це в альбом. Прикол його пісні я поки не зрозуміла, а от пісня про ще один день мені дуже навіть зайшла».

Лєра Зданевич: «От ми й бачимо, як хейтспіч з агресивної музики про війну перетворився на гурт-прикол з порядним таким шаром метаіронії».

Dantes LP Кити

Яна Ільків: «З нових треків на альбомі я встигла уважно послухати лише Кити й мені здалося, що я слухаю Quest Pistols. Але загалом мені подобається те, що зараз робить Дантес».

Криваве Забазарєво — Let’s go home

Харківський гурт випустив кліп на ностальгічну пісню у якій критикують суспільство за коротку пам’ять. Більше про реліз тут.

Мія Рамарі — Не дивись на мене

Два тижні тому ми спостерігали, як Ганна Польська дивиться на себе в дзеркалі й сумнівається у собі. Тепер дивимося, Мія Рамарі бореться з комплексами й прагне надихнути інших людей «почати любити себе».

Настя Головань: «У нову Мію Рамарі складно не закохатися — така тендітна і сильна у своїй новій творчості. А Не дивись на мене, думаю, відгукнеться багатьом дівчатам, які зіштовхуються з неприйняттям себе. Жінки, ви всі неймовірні, пам‘ятайте…».

Yaktak Уночі

Яна Ільків: «Yaktak каже, що ця пісня особлива для нього. Та й добре. Я не відчула нічого особливого і не зможу цього наспівати пісню. З іншого боку — це вже і не солодка порічка».

Лєра Зданевич: «Пацанська романтика — річ нехитра. якщо не починає нудити від неї — значить, зроблена неправильно. У Яктака, очевидно, усе зроблено правильно».

Артистка Чуприненко Нравишся

Пісню Артистка Чуприненко присвятила складнощам зближення та комунікації з людиною, до якої щось відчуваєш. 

Яна Ільків: «Усе, що я хотіла сказати про цей трек — я сказала ось тут. Але нагадаю, що це дуже ніжна й може навіть трохи інтимна пісня, після прослуховування якої, можливо, захочеться закохатися».

Настя Головань: «Мене вражає ця відкритість Марусі. Вміння так тонко і влучно описати невловиме. Настільки ця пісня щира, що часом аж важко слухати не червоніючи — враження, ніби підглядаю за людиною у якийсь дуже інтимний для неї момент».

Лєра Зданевич: «Мені здається, що пані Маруся перемудрила з суржиком у пісні. Так, звісно, ще Дмитро Зєзюлін нас навчив, що “нравишся” — не те ж саме, що “подобаєшся”. Але у намаганні передати оці легендарні метелики в животі Чуприненко дійшла до того, що суржик часом банально не відрізниш від російської мови. Суржик у піснях — це чудово, це життєво і допомагає передати тоншу емоцію, аніж літературна мова. Але у всьому варто знати міру. Курган і Агрегат змогли знайти цю міру, а пані Чуприненко, схоже, тільки намацує її. Але загалом пісня хороша, успіхів Артистці».

Drud — Магічні символи

Хіп-хоп артист Drud презентував попреп трек, в якому намагається занурити слухачів у потойбічний світ, сповнений шаманізму, символів та екзистенційних питань. Разом із треком виконавець презентує відеороботу — це чорно-біла історія трансформації. А природа є символом переходу на інші вібрації та злиття.

Яні Ільків цей трек по звучанню більше схожий до кальянного репу, аніж до чогось шаманічного.

Berliner Doner — Труханів Острів

Раніше київський музикант Berliner Doner випустив трек Маски з Лаш, сніпет якого завірусився в тіктоці. Тепер випускає трек про залежність від людини, самонедостатність та магію міста перед світанком.

Площа Устриць — Бути Тим

Київський гурт Площа Устриць випустили третій сингл про відчуття самотнього вечора, порожньої квартири й діалогу із самим собою. А для запису саксофона запросили Андрія Бармалія. 

Музиканти вважають, що з цією піснею краще залишатися на самоті, приглушивши світло і загубившись у думках про власні почуття, поки пісня крутитиметься на повторі.

Яна Ільків: «Мені поки не захотілося залишити цю пісню на повторі, але і вимкнути не захотілося. Вона приємна і чомусь мені уявляється, що це підійде як саундтрек під те, аби тусити з кимось на балконі й курити цигарку».

SI Process, Acid Mamba Mono

Український музикант, продюсер, композитор та художник SI Process (Станіслав Іващенко) та дует Acid Mamba випустили трек про «синусоїду настрою в якому ми перебуваємо майже все свідоме життя й особливо гостро це відчуваємо зараз».

Golubenko, To Eternity Тепло

Яна Ільків: «Цей рідкісний момент, коли я погоджуюся із написаним у пресрелізі. Правда легкий літній трек».

Adele Kurat — Лінь

Тернопільська інді-виконавиця випустила танцювальний електронний трек.

bankihoi та Безвихідь Травма

Виконавець із Шацька bankihoi та виконавиця Безвихідь випустили сингл «про ті жахіття, які ми переживаємо кожного дня та боїмося визнати».

краш тест — тюбік

Яна Ільків: «Такс, вайби Валентина Стрикала зайшли в чат».

Я Тоня Так звучить мій спокій

Виконавиця каже, що ця пісня — діалог зі слухачем, де вона спочатку розповідає про занурення у відчуття спокою, а потім запрошує аудиторію відчути його разом з нею у танці.

Козачок Перше червня

Миргородський виконавець Козачок випустив трек, який Настя Головань називає «чесною реальністю, якою вона є для військового»: 

Настя Головань: «“Після прильоту жива корова дає мертве молоко”, “у всіх Івана Купала, а тобі летить земля в їбало”, “коли слів стало багато, що в кишенях не можу тримати — пропали всі, кому я міг їх сказати”. Козачок продовжує відкриватися по-новому і дає просратися усім любителям вигаданих “фронтів”».


Читайте також: «Ти гірка, як дупа огірка»: слухаємо релізи другого тижня серпня

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024