Головна
>
Музика
>

Юля Юріна випустила альбом «Рефлексія» та кліп на пісню «Хто ти такий»

Юля Юріна випустила альбом «Рефлексія» та кліп на пісню «Хто ти такий»

Українська виконавиця Юля Юріна випустила перший студійний альбом Рефлексія, який був створений ще до повномасштабного вторгнення, але презентацію було скасовано. Також Юля випустила кліп на пісню Хто ти такий, яка ввійшла до альбому.

Альбом складається виключно з авторських треків виконавиці. Навідміну від попереднього live-альбому Ґвара, де були переважно фольклорні мотиви, Рефлексія поєднує в собі електроніку, альтернативу, року і поп музику. Фольк мотиви присутні лише у приспіві пісні Колискова.

До Рефлексії, зокрема, увійшли раніше випущені треки Юлі, як-от Чорна хмара, Довбаний світ, Зуби та Хто ти такий. Окрім того, до альбому ввійшла авторська версія пісні Сорі, випущеної ще в межах проєкту Yuko. Цей трек співачка адаптувала українською мовою.

«Цей альбом створювався коли я переживала тяжкі часи свого ментального стану та здоров’я. Пісні несуть в собі мій біль, мій протест, моменти радощів та суму, мій настрій дуже часто скаче та може бути полярно-різним. Сподіваюсь що через мої пісні це відчувається та мені вдалося погрузити слухача в стан моїх особистих переживань», — розповідає Юля Юріна.

Творча команда також акцентує на особливості обкладинки до нового альбому. Вона не схожа на попередні й поєднує в собі стилізацію фільмів жахів, любов до колекціонування ляльок, стилізацію кіноробіт Тіма Бертона та шрифт, який зазвичай використовують метал-гурти.

Виконавиця поділилася, що ляльку, зображену на обкладинці, кастомізувала Аліна Майер, зробивши її схожою на Юлю.

«Мені давно хотілось зробити таку темну та загадкову обкладинку, як у моїх улюблених рок-гуртів. Даня Шуліпа, художник, який малював та створював обкладинки майже всім моїм релізам, керував творчим процесом і разом з фотографкою Нікою Сарафановою вони створили цей кадр. Спочатку як референс для обкладинки у нас був один з постерів фільму жахів “Анабель”, потім це перейшло більше в стилістику натхненну Evanescence». 

Режисеркою кліпу на пісню Хто ти такий стала Валерія Джигіріс. Слова пісні відгукнулись режисерці, бо вона «неодноразово відчувала стан», закладений у трек:

«Для мене цей кліп про діалог з собою, занурення в складні негативні переживання та емоції. Дзеркало в цьому плані виступає вікном через яке ти спочатку дивишся і досліджуєш цю частину себе, а потім через нього же і вбираєш цю темряву, розчиняєшся в ній, віддаєшся їй. Ця історія не про хеппі енд. Ця історія про трансформацію та початок чогось нового», — додає режисерка.

Наживо почути альбом Рефлексія можна буде вже 30 вересня на великому сольному концерті Юлі Юріної у київському клубі Bel Etage. Квитки та інформацію про концерт можна знайти за посиланням.


Юля Юріна — українська співачка, що стала відомою українському слухачеві з участю у проєкті «Голос країни». Спершу вона виступала у складі дуету Yuko, який сформувала зі Стасом Корольовим. Коли дует розпався, Юріна почала сольну діяльність та запустила проєкт ЮЮ. З початком повномасштабного вторгнення Юля об’єдналася із командою Masterskaya та утворила повноцінний гуманітарний штаб. Більше про те чому Юля залишилася в Києві, волонтерську діяльність, стосунки з батьками в Росії та складнощі в отриманні українського громадянства — читайте в інтерв’ю з виконавицею.

19 травня Юля Юріна зіграла перший сольний концерт під назвою «Ґвара» у київській Малій опері. Виконавиця взяла на себе абсолютно всю підготовку до концерту, а також стала героїнею четвертого епізоду шоу «Не за кадром». 


Читайте також: Плейлист: кого слухає Артем Чех?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024