Головна
>
Статті
>

Конкурс Sziget: 14 лайв-відео українських музикантів

Конкурс Sziget: 14 лайв-відео українських музикантів

В рамках премії APPS Music & SZIGET: Awards, у якій беруть участь 14 українських гуртів, опублікували відео усіх лайв-виступів. Наразі відкрито голосування у трьох парах. Ще одну сьогодні поставлять на голосування. Ще в трьох уже визначено переможців, це: YUKO, ЦеШо та Jonathan Livingston.

YEYO – Милий

YEYO (её) – український музичний гурт із Києва, який грає в жанрі експериментальний поп. Колектив було сформовано в 2016 році. Гурт складається з Катерини Офліян (вокал), Ігоря Бирюченко (ударні) та Захара Борисенко (бас). Дискографія YEYO налічує альбом Чоловік-Муза (2017) і відеокліп на однойменну пісню, міні-альбом Фрiдом (2016), кілька синглів і дебютний відеокліп Хав’єр (2016).

Читайте також: Группа «её»: «Раньше мы напяливали на себя какой-то образ, а теперь такие как есть»

INDT – CHICAGO feat D.$EL

INDT – це інді-поп гурт, який раніше мав назву Indytronics. Після ребрендінгу навесні 2018 року гурт випустив альбом Palace. 9 квітня виконавці презентували міні-альбом On Cloud 9. До нього увійшли чотири пісні, записані спільно з реперами з Австралії, США та України.

The Unsleeping – FIRE OF RED

Гурт з Умані, заснований 2013 року. У 2018 році випустили дебютний міні-альбом Deviatve. Відкриття 2018 року за версією нашого головного редактора.

Fontaliza – MALYSHKA DETKA

Fontaliza – український інді-рок гурт з міста Горлівка, заснований у 2008 році. З 2014 хлопці живуть у Києві. В дискорафії гурту чотири альбоми – Fontaliza (2012), Under the Floor (2014), Born In Coal Dust (2017) та Фірмові рухи (2018).

Jonathan Livingston – Мадам Таро

Jonathan Livingston — це дует Андрія Пантюха, якого ви можете пам’ятати з шоу «Голос Країни», та Гліба Іванова. 2017 року вони презентували дебютний сингл Колискова на лейблі Masterskaya. Навесні 2018 року гурт Jonathan Livingston презентував EP Під зеленими осокорами. Він став дебютним для дуету.

Читайте також: Jonathan Livingston: «У музиці не може бути конкуренції»

Sasha Boole – Nothing But Sand

Саша Буль – український співак та композитор, автор пісень у жанрі кантрі та інді-фолк. У 2017 році співак презентував альбом Golden Tooth. Платівка стала третьою для фолк/кантрі виконавця.

ADAM – Люба

Популярність київського гурту Михайла Клименка почала набирати обертів після презентації кліпу на пісню Така Як Є у 2017 році. Пізніше того ж року вийшов дебютний альбом ЧЮЗМЮЗ, а в 2019 році вийшов другий реліз Ронім. Окрім вокаліста Михайла Клименка, у гурті гітарист Володимир Шариков, барабанщик Андрій Гриценко та басист Антон Посікера.

ЦеШо – Маленька Людинка

Соціальний рейв-бенд ЦеШо цього року відкрився широкій аудиторії на нацвідборі Євробачення. Учасники гурту ЦеШо – це Марічка Штирбулова (акордеон, вокал), Ігор Митальніков (ударні, вокал), Маруся Іонова (віолончель, вокал), Катерина Петрашова (мелодика, саксофон, вокал), Надя Голубцова (контрабас, вокал).

Читайте також: «Сучукршось»: гурт ЦеШо про сучасний український театр, кіно та літературу

Braii – A Girl Who Wasn’t There

Braii – гурт Оксани Бризгалової, колишньої поп-зірки та нинішньої директорки студії ISTOK. Минулого року команда випустила дебютний альбом City Of Nothing. Цього року квартет встиг взяти участь у нацвідборі на Євробачення, а також минулого тижня випустив кліп на пісню, із якою вони виступили на конкурсі Sziget.

[O] – Соні Уолкмен

Гурт [O] з’явився 2017 року і з тих пір випускається на лейблі Masterskaya. 2018 вийшов дебютний міні-альбом Самий сок, того ж року EP Роби любов, а вже цього року команда презентувала лонгплей Суперінтроверт. 

DZ’OB – Ethiopian

Гурт DZ’OB із Дніпра розпочав активну діяльність 2016 року. У своїй творчості вони поєднуються академічну музику із електронною. Дебютний міні-альбом став найкращим українським EP року за версією LiRoom. Наразі дискографія гурту налічує три альбоми.

Wavy Dem – Pipe Up

Wavy Dem – молодий репер із Києва, який певний час входив у тусовку 044 Rose. Минулого року музикант записав фіт із гуртом INDT. Зараз планує випуск дебютного альбому.

Учасників відібрали експерти премії, серед яких є головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко. До наступного етапу пройдуть 7 гуртів. Оголошення короткого листа відбудеться 28 травня. Переможець премії отримає можливість виступити на фестивалі Sziget на Europe Stage.

Нагадаємо, що першою парою з’явилися два відео від YUKO та OY Sound System. YUKO перемогли.

У травні на сайті премії що два дні буде відкривається по два лайви артистів, об’єднаних у пари, та голосування між ними. Після визначення переможця у кожній парі буде сформовано шортліст з семи учасників. Більше інформації можна знайти на сайті.

Наприкінці травня лайви фіналістів будуть транслюватись у прямому ефірі та буде відкрито смс-голосування, яким буде визначено переможця.

Читайте також: Українці, які три роки поспіль перемагали у «Місії» від Sziget: хто і навіщо

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023