Головна
>
Кіно
>

Вийшов тизер фільму про стосунки в окупації «Медовий місяць» режисерки Жанни Озірної

Вийшов тизер фільму про стосунки в окупації «Медовий місяць» режисерки Жанни Озірної

17 жовтня вийшов перший короткий тизер фільму «Медовий місяць» режисерки Жанни Озірної. Стрічка розповідає історію про стосунки в окупації. Співавтором сценарію став режисер стрічки «Ля Палісіада» Філіп Сотниченко

Команда фільму додає, що тизер — це лише перший погляд на фільм та спроба налагодити комунікацію з авдиторією.

У центрі сюжету — щойно одружені Тарас та Оля, які проводять медовий місяць у новій власній квартирі. Вони захоплені один одним значно більше, ніж тривожними новинами. На світанку 24-го лютого вони прокидаються від потужних вибухів за вікном.

Головні ролі у фільмі зіграли Роман Луцький, відомий за фільмами «Відблиск», «Безславні кріпаки» та «Віддана», а також Ірина Нірша, яка знімалася в короткометражному фільмі «Маляр», а також була тренеркою з акторської майстерності у стрічці «Бачення метелика» режисера Максима Наконечного.

Режисерку Жанну Озірну глядачі можуть знати як авторку короткометражних фільмів «Зустріч», «Благодать» та «Дорослий». Вона також була учасницею Berlinale Talents 2020.

«Як кожен українець та українка, я читала і чула багато історій про життя в окупації. Мені було важливо зрозуміти, як мої сусід(-к)и та найближчі друзі пережили цей страшний досвід. Тож, історія, яку я збираюся розповісти, заснована на кількох реальних історіях, які я почула і записала» — ділиться режисерка.

Продюсер стрічки Дмитро Суханов каже, що тизер — це тільки візуальна розробка, перший погляд на майбутній фільм, а не його частина:

«Але це важливий етап для нашого проєкту — спроба налагодити комунікацію з авдиторією: як з українською, так і з міжнародною. Іноземці перебувають в абстракції та мало розуміють що відбувається насправді. З повагою та співчуттям до всіх, хто потрапив під окупацію, ми почали роботу над цією непростою темою, щоб через камерну персональну історію наших героїв розповісти про трагічні події в Україні міжнародній спільноті».

Над створенням тизеру працювала команда українських кінематографістів, серед яких кастинг-директорка Алла СамойленкоДовбуш», «Люксембург, Люксембург», «Ти мене любиш?», «Коли падають дерева»), оператор-постановник Володимир УсикЛя Палісіада») звукорежисер Сергій Степанський («Люксембург, Люксембург», «Мої думки тихі», «Додому» та інші) та художниця-постановниця Ріта Кулик («Мої думки тихі», «Ля Палісіада»).

У листопаді проєкт «Медового місяця» прийме участь в пітчингу Connecting Cottbus, що підтримує фільми Східної Європи на етапі розробки або постпродакшну. Команда представить повний тизер фільму та матиме можливість отримати фінансування.


 Читайте також: Відео дня: дивимося трейлер трилеру  «Між нами». У головних ролях — Ірма Вітовська та Анастасія Пустовіт

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024