Головна
>
Музика
>

«Я тяночка, мене не любить твоя мамочка»: слухаємо релізи тижня

«Я тяночка, мене не любить твоя мамочка»: слухаємо релізи тижня

Джозерс перевидали свій альбом Сложные машинные биты, Otoy презентував перший трек з майбутнього альбому, vioria співає про дівчинку, в яку закохуються всі навколо, а Юлія Лущинська випустила просто погану пісню обговорюємо і слухаємо релізи цього тижня.

Tim ☼ — EP всередині постійно безлад

Дебютний мініальбом тернопільського виконавця. Концептуально, за словами виконавця, це подорож у внутрішній світ і знайомство з власною темрявою.

ДК Енергетик — LP Юність

Це перший повноформатний альбом постпанк проєкту ДК Енергетик. Альбом розповідає історії ліричних героїв кінця 80-х — початку 90-х років, які роздумують про швидкоплинність часу, спогади про дитинство, сприйняття сірості буднів та пошуку свого місця в них; а також на вічну тему — про любов. Гурт також презентував кліп на пісню Юність.

«ДК Енергетик слідує законам так званого совєт-вейву, який вже ніби й усіх замахав (слухати пісню Я ненавиджу постпанк), але насправді продовжує знаходити свою віддану авдиторію. Утім, сподіваюся, що цей LP закриє гештальт авторів в меланхолійному оспівуванні юності, пропахлої цигарками, і наступні роботи звучатимуть менш заїжджено», — каже smm-менеджерка LiRoom Настя Головань.

Джозерс — LP Ускладнений машинний біт

Пост-панкери Джозерс перевидали українською мовою альбом 2018 року. Кажуть, що пісні дбайливо покращили.

«Думаю, для тих, хто так само як і я, у 2018-му старанно вчив уроки, а не слідкував за молодим укрмузом, цей альбом стане відкриттям. Раджу звернути увагу на пісні — Складний машинний біт ч.1 і Та я хотів щоби ти була тут», — каже Настя Головань.

А для тих, хто памʼятає Сложные машинные биты — це буде приємним переосмисленням і переходом на державну

Другий перевиданий альбом Абсолютна брехня обіцяють випустити у кінці травня цього року.

субота — Протидія

За словами гурту, головна тема треку — пустота всередині головного героя, яка повертається кожен раз.

sucilna_nevdacha.exe та Тощо — Не тримайся

Це рімейк треку, що вийшов у липні 2022 року і він не гірший за оригінал. А з самого відео хочеться поскрінити серію картинок — комфортна проста естетика, якої не буває забагато.

Tо Eternity — Несмачний мед

Трек Несмачний мед завірусився минулого літа, а відео вийшло лише зараз. Тож цікаво, чи кліп дасть йому нове життя, чи лишиться непоміченим для широкої авдиторії.

«Найбільша проблема цього кліпу навіть не у тому, що він вийшов запізно. Найгірше — як цей кліп з легкої, іронічної вірусної пісні зробив серйозну, претензійно вилизану посередність. Чи це стильний відеоряд? Ну звісно. Але ось я увімкнув цей кліп без звуку, і для мене нічого не змінилося.Несмачний мед мав залишатись у грайливості, у легкості. Відео це все вкрало», каже Артем Рісухін.

The Unsleeping — Не сплю

Пісня Не сплю вийшла наприкінці лютого цього року як рефлексія на воєнні події. У кліпі цю ідею посилили візуально. Більше про відео читайте за посиланням.

O.Torvald — Дихай

Вперше з 2021 року O.Torvald презентував реліз. Це трек про тривожність, депресивні думки та панічні атаки. Журналістка LiRoom Лєра Зданевич вважає, що саме такої нам бракує: яка скаже, що весь жах мине, і шанс на «нормальне» життя існує. І при цьому не буде годувати тебе маніпулятивними й брехливими образами літа в Криму і «та ми їх за 2-3 тижні на контрнаступі».

BAH.ROMA – 199,9

Перша пісня Романа Бахарєва від початку повномасштабного вторгнення. Нею він заявляє про повне розірвання зв’язків із Росією. Також це перший трек BAH.ROMA написаний виключно самим Романом і як автором і як продюсером, без участі гурту. Трохи раніше Роман записав відео-звернення у якому пояснив, чому виступав у Росії після 2014 року і як змінилося його ставлення зараз.

Бумбокс, Жадан — Правда

Гурт Бумбокс та Сергій Жадан випустили оригінальну версію пісні Правда, що раніше стала частиною саундтреку до фільму «Мирний-21» режисера Ахтема Сеїтаблаєва. Більше про трек читайте за посиланням.

vioria — тяночка

Перший сольний сингл виконавиці у цьому році про дівчинку, в яку закохуються всі навколо. Вона — об‘єкт бажань кожного, однак її це не цікавить, натомість дівчина обирає себе і свої власні почуття.

Lushinska Прокачу

Виглядає так, що пані Лущинська дослухалася до критики. Раніше вона випустила погану і шароварну пісню, а тепер просто погану.

Yuvi — Градом 

За словами виконавиці, Градом — це історія про життя і смерть, їхнє співіснування й здобуття рівноваги. Трек Yuvi писала на початку повномасштабного вторгнення, в пошуках виходу зі стану страху й тривоги, та згодом переробила її з увагою до набутого досвіду.

Лєра Зданевич каже, що Yuvi цікава артистка, яка справедливо та поступово завойовує статус «широковідомої у вузьких колах»:

«Нікому не подобається боятися, адже це — прояв слабкості. Здебільшого страх за своє життя в українській музиці, написаній під час повномасштабного вторгнення, проявляється у запереченні чи різноманітних варіаціях “та от ми їх!”. Тут же складається враження, що авторка хоче примиритися з тією частиною себе, яка ще рік тому бігала в укриття при кожній тривозі».

Berliner Doner — Пластик

Це новий сингл київського музиканта Berliner Doner про хибні шляхи пошуку щастя і гармонії.

«Дуже хотілось відчути іронічність тексту «Я сьогодні знову готую твою улюблену страву. Хоч твоя мама казала, що я здохну в канаві». Але це важко через томний скрип замість голосу, абсолютно не виправданий vocal fry, який ще за часів soundcloud репу вже всім набрид», коментує реліз музичний оглядач LiRoom Артем Рісухін.

Entely — way to yourself

Нова пісня Entely про шлях самопізнання.

Otoy, The Curly Жарптиця

Це перший трек з майбутнього альбому репера Otoy Недовготривалі відносини, реліз якого запланований на цю весну.

хейтспіч — попсова пісня про нещасне кохання з незрозумілою кінцівкою

Лєра Зданевич каже, що хейтспіч доволі послідовні  своїй позиції «краще випустити сьогодні як є, ніж місяцями допилювати», і, судячи з кількості слухачів, у нього це вдається.

«Відчувається, що музика для хейтспіча — це швидше просто інструмент. Для жартів, для постіронії, для зборів на дрони, для прояву своєї позиції. Колись на LiRoom була серія текстів про те, як і чому українські артисти (не)реагують на суспільно важливі події і всі такі митці з тонкою душевною натурою, яку бояться розбити об жорсткі висловлювання. Що ж, у нас тепер є інша сторона цієї крайності», — коментує вона.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024