Головна
>
Кіно
>

«В мене є необхідні знання та досвід. І я хочу, щоб вони працювали для розвитку України»: Юлія Федів пояснила, чому хоче очолити Мінкульт

«В мене є необхідні знання та досвід. І я хочу, щоб вони працювали для розвитку України»: Юлія Федів пояснила, чому хоче очолити Мінкульт

Колишня виконавча директорка Українського культурного фонду та координаторка ЮНЕСКО з питань культури Юлія Федів у коментарі для видання «Суспільне Культура» пояснила, чому хотіла б прийти на посаду очільниці Міністерства культури та інформаційної політики. 

Фото: Уніан

Нагадаємо, 2 вересня народні депутати Ярослав Железняк і Олексій Гончаренко повідомили, що Юлію розглядають як кандидатку на посаду міністерки замість Олександра Ткаченка. 

5 вересня на своїй фейсбук-сторінці Юлія вперше прокоментувала своє можливе призначення на посаду. Вона написала, що у разі обрання її міністеркою культури, вона сподівається на співпрацю з іншими культурними та інформаційними інституціями. 

У коментарі «Суспільному» Юлія Федів називає причини, які спонукають її зайняти нову посаду. Зокрема, це можливість «створювати прозорі зрозумілі правила, які рухатимуть сферу культурної та інформаційної політики до розвитку».

Федів каже, що для неї важливо стати прикладом жіночого лідерства в політичній і законодавчій галузі. Адже нині в парламенті є 84 жінки, тоді як чоловіків — 320. Аналогічна ситуація в Уряді, де представлені 5 жінок:

«Сфера управління останні століття залишається досить маскулінною, і ми бачимо, до яких наслідків світового масштабу це призвело. Ми маємо промотувати жіноче лідерство та сестринство. І найголовніше — в мене є необхідні знання та досвід. І я хочу, щоб вони працювали для розвитку України». 

Вона також уточнила, що перемовини між нею та владою ще тривають. Їїкандидатуру до Верховної Ради має подати прем‘єр-міністр Денис Шмигаль. Наразі точно невідомо коли відбудеться засідання з розглядом подання. Але Юлія Федів представила свою програму на засіданні фракції «Слуга Народу».

Раніше ми писали, що Федів підтримала культурна спільнота. Зокрема, директорка «Мистецького арсеналу» Олеся Островська, режисерка Дикого Театру Наташа Сиваненко, журналіст Богдан Логвиненко, режисер Стас Жирков, акторка Ірма Вітовська, режисерка Марина Степанська та інші. Також ми розповідали, чому Юлія Федів відмовилася вдруге очолити УКФ, за що проти неї відкрили кримінальне провадження, як вона працювала на посаді директорки hromadske та про інші факти з життя діячки. Прочитати про це можна за посиланням

Нагадаємо, 20 липня президент Володимир Зеленський доручив  Денису Шмигалю знайти заміну міністру культури й інформаційної політики Олександру Ткаченку. 27 липня парламент підтримав відставку Ткаченка, а наступного дня виконувачем обов’язків було призначено Ростислава Карандєєва. Більше про нього читайте у матеріалі «Вічний радник та заступник. Хто такий Ростислав Карандєєв?».

Невдовзі Карандєєв розповів про перші кроки на посаді. Що вдалося зробити в.о. міністра культури за перший місяць — читайте тут.


Читайте також: Катерина Міхаліцина, Ярина Чорногуз та Христина Венгринюк — розповідаємо про учасниць фестивалю Meridian Czernowitz

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024