Головна
>
Статті
>

15 найкращих музичних номерів десятого сезону шоу «Голос країни»

15 найкращих музичних номерів десятого сезону шоу «Голос країни»

Уже за тиждень завершиться десятий ювілейний сезон талант-шоу «Голос Країни». Ми ретельно слідкували за всім сезоном у наших рекапах, та намагалися знайти найцікавіших виконавців, за якими буде цікаво спостерігати у майбутньому. Ім’я переможця ми дізнаємося вже 26 квітня, а поки – дивіться наш топ найкращих виступів сезону, який ретельно зібрала Катя Ятель.

15. Руслан Опанасенко – Искала (Земфира)

Пан Руслан запам’ятався нам як актор мюзиклів, що виконує роль Джина із «Аладіна». На його сліпих прослуховуваннях тренери до кінця не могли вирішити, хто саме стоїть на сцені – чоловік чи жінка. У нашому рекапі ми зазначали, що це було не лише одне з найчистіших виконань кастингів, а й чи не найцікавіший тембр сезону.

14. Віталій Окс – Lovely (Billie Eilish feat Khalid)

Одразу на кастингах ми пророчили пану Віталію вихід у фінал. Так воно і трапилося. І хоча наступні номери Окса на проєкті були не такими досконалими, усе ще хочеться вірити, що прямий ефір команди ПТП та NK вийде достойним.

13. Тоня Сова – Stay (Rihanna)

Пані Сова була моєю фавориткою сезону з її першої появи у шоу. Такий тембр – те, чого сильно не вистачає українській музичній сцені. Їй не потрібно вражати високими нотами чи феноменальною технікою, натомість сила цієї вокалістки у тендітності та чіткому розумінні емоцій.

12. Зоряна Атлас – Rise up (Andra Day)

Пані Зоряна не змогла пройти навіть до етапу нокатутів, проте ми відмітили її потенціал стати зіркою у майбутньому. При перегляді її кастингу Льоша писав, що «із таким іменем та даними я хочу, щоб пані Зоряна вже за пару років почала боротися із Златою Огневіч за статус однієї з головних співачок країни».

11. Анжела Кансузян – Siempre me quedará (Bebe)

На жаль, участь пані Анжели у «Голосі» запам’яталася через призму скандалу, в який потрапив телеканал, ніж через її вокальні дані. Дуже шкода, адже ця вокалістка могла впевнено дійти як мінімум до нокаутів, якби їй дали трошки більше можливостей розкритися.

10. Мєлєн Пасса – Bring it back (Moloko)

Пані Мєлєн може слугувати прикладом ідеальної артистки із бекграундом кавер-вокалістки, у якої цей досвід не шкодить власному «я» на сцені. Вона виявилася дуже технічною та точною у всіх своїх номерах, але так і не змогла здивувати нас на «нокаутах» так само сильно, як на «сліпих».

9. Вахтанг Вахтангішвілі та Юлія Коровко – Не люби мне мозги (Потап и Настя)

Завжди важко позбутися міленіальського снобізму та неупереджено слухати кавер на Потапа та Настю. Однак Вахтанг та Юлія прекрасно впоралися із цим викликом – між ними відчувалася хімія, був баланс між маскулінністю та фемінністю і стереотипними ролями, а виконання було чисте й доречне.

8. Катерина Сивун – Дай руку мені (Ірина Білик)

Пані Катерина не пройшла у шоу, але вразила нас вибором пісні та авторським аранжуванням до неї. За кілька тижнів і ми дізналися про її музичний проєкт Mokosha. Одразу з дебютного синглу вона потрапила до нашої підбірки найкращого за місяць. Саме заради таких історій ми й слідуємо за «Голосом».

7. Сергій Асафатов – Roxanne (The Police)

Спочатку пан Сергій виконував Вахтерам, потімСансару Басти. Завдяки такій жанровій одноманітності його цікавий (чи не найунікальніший серед учасників цього року) тембр губився. На етапі нокаутів він виконав кавер на Roxanne, а якщо точніше – кавер на кавер від AnnenMayKantereit та Milky Chance. І ми лишилися напрочуд задоволені цим номером.

6. Анна Трубецька – Лондон (Земфира)

Впродовж кількох етапів «Голосу» ми – редактори-коментатори шоу – не погоджувалися між собою: поки Льоша писав один за одним схвальні відгуки, я скаржилася на нудні та одноманітні стереотипні виступи. На «нокаутах» пані Анні вдалося вразити обох, навіть попри те, що при згадці про цей трек, один ставить завищену планку оригінального виконання у «Зеленому театрі», а інша – майже не може позбавитися відчуття провінційного бару.

5. Дар’я Полоротова – Un Giorno Per Noi (Joshua Groban)

Полоротова – одна із фавориток нашого головреда Льоші: «Вона звучить так, ніби це вже записаний та виправлений на студії вокал». Кожен її виступ супроводжується його захопленими відгуками. Конкретно цей виступ – це романтична, витончена постановка, яка із головою занурює в атмосферу мюзиклів.

4. Марія Кондратенко та Єрлан Баібазаров — Сильно (Monatik)

Обидва учасники мають чудові шанси на успішну сольну кар’єру. Пан Єрлан – через свою мультизадачність та вміння відчувати музику, а пані Марія – має повний медійний набір із серіалів та шоу. Їхній дует однозначно один із найсильніших у «боях», зокрема й через щиру хімію між учасниками.

3. Юра Самовілов – Dragostea Din Tei (Dan Balan)

Із паном Самовіловим ситуація кумедна – ми знали про нього задовго до його першої появи в ефірі «Голосу». Тому й оцінювати його виступи було весь цей час дуже складно. Але цей «Нокаут» із незвичним кавером на Dragostea Din Tei і подальше після нього виконання власної пісні Гармати – один із найсвітліших епізодів сезону.

2. Уляна Горбачевська – Now We Are Free (Hans Zimmer & Lisa Gerrard)

Пані Уляна мала бути єдиною етно-виконавицею на етапі «Нокаутів» у цьому сезоні. Але чи то з власної ініціативи, чи то через рішення своєї тренерки Тіни Кароль Горбачевська відійшла від стандартного уявлення про образ «народниці» і видала виступ, який ще надовго запам’ятається глядачам.

1. Василь Процюк та Ольга Мельник — Спи собі сама (Скрябін та Ірина Білик)

Пані Мельник – одна з наших фавориток сезону, чиїй перемозі ми не лише не здивуємось, а й всіляко підтримаємо. Кожен її виступ різниться від інших учасників тим, що вона не намагається вразити чи переконати глядачів у щирості. Вона просто майстерно виконує свою роботу.

Її дует із паном Василем, як ми писали, «один із тих, які й з часом буде цікаво знайти та показати друзям» та від однієї згадки про який починають бігти мурашки по шкірі. Один із найкращих номерів в історії «Голосі» передусім завдяки ідеальному поєднанні драматургії номеру, образу виконавців та настрою пісні.


Суперфінал десятого сезону «Голос країни» відбудеться 26 квітня. Через карантин він буде відбуватися у діджитал-форматі, а також стане благодійним – усі вилучені кошти від голосування та продажу реклами під час випуску підуть на підтримку українських медиків, які рятують життя хворих на COVID-19. Рекап на нього з’явиться на LiRoom вже наступного тижня.

Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
11 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024