Головна
>
Новини
>

The Unsleeping зіграли у фінальному випуску Zmova

The Unsleeping зіграли у фінальному випуску Zmova

Сьогодні kontrabass promo випустили останній випуск проєкту Zmova. Цього разу гурт The Unsleeping виступив у садибі графині Уварової на Липській.

Зйомка: Катя Андрієнко та Діма Заглінський

Садиба графині Уварової на Липській, де знімали концерт, була побудована у 1911 році. Відомий магнат Федір Терещенко звів тут будівлю для своєї доньки, Наталії, яка вийшла заміж за бердичівського дворянина Уварова.

Дворик будівлі, фото – Микола Нех

Лайв The Unsleeping зняли у парадній «золотій» залі. Вона прикрашена ліпниною у формі музичних інструментів та має вихід у внутрішній дворик. Сто років тому тут були світські прийоми, а нині його часто орендують для зйомок. Проте прибутку з оренди замало для підтримки життєдіяльності приміщення. Автори Zmova вважають, що садиба може стати цікавою екскурсійною локацією.

Женя Мороз, вокал: «Грати в приміщенні, де раніше танцювали люди в кучерявих перуках, звичайно, прикольно і душевно. Щоправда, було сумно, що штори, які закривають величезні вікна в здоровенному залі з цікавою історією, висять на галімих пластмасових карнизах. Цій лялі-маєтку треба серйозного залицяльника, який би про неї попіклувався». 
Ваня Смірнов, гітара: «Мене здивував розмір бальної кімнати, вона як стадіон, і я не уявляю якого масштабу там були тусовки».

The Unsleeping — український гурт родом з Умані. До нього входять Женя Мороз (вокал), Саша Олійник (ударні), Ваня Смірнов (гітара), Назар Слободяник (гітара), Діма Левченко (бас). Гурт існує з 2013 року і за цей час випустили два мініальбоми – EP Somnia (2016) та EP Deviatve (2018).

Deviate став найкращим українським мініальбомом 2018 року у нашому рейтингу, а наш Олексій Бондаренко написав на нього рецензію. У 2019 році хлопці виграли на конкурсі конкурс APPS Music & SZIGET представляли Україну на фестивалі Sziget в Будапешті. Минулого року гурт презентував свою першу україномовну пісню Ptaha Fred та кліп на неї.


Підсумки Zmova

Відео із The Unsleeping стало фіналом в історії проєкту Zmova, який підтримав Український культурний фонд. Всього kontrabass promo випустили чотири серії з лайвами молодих українських виконавців: Hyphen Dash у Національному художньому музеї України, Курган у Національній бібліотеці імені Вернадського, Ragapop у Національній кінематеці України, та врешті The Unsleeping у садибі графині Уварової на Липській.

Наразі три перших відео в сумі мають майже 90 тисяч переглядів. Це значні цифри для музикантів та локацій.  

Ragapop та Hyphen Dash випустили мініальбоми, записані під час зйомок. Для Hyphen Dash це був перший реліз, зараз гурт готується до сольного концерту.

Автори проєкту, Юра Базака, Катя Войчук та Катя Андрієнко сподіваються, що лайви викличуть інтерес як до нової української музики, так і до унікальних культурних локацій.

Юра Базака, співавтор ідеї та засновник kontrabass promo: «Якщо після перегляду першого лайву в Національний музей сходить бодай одна людина — для нас це вже успіх. Крім того, у музеї за його 120-річну історію жодного разу не проводили капітального ремонту і його фасад потребує реставрації. Хотілося б привернути увагу до культурної спадщини нашого міста. Також такий формат точно відкриє для когось нову актуальну українську музику, а музиканти натомість отримають нову аудиторію».


Читайте також: Що хорошого було у 2020? Думки українських та закордонних професіоналів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024