Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: фестивалі для молодих гуртів, найкращий джаз від Когана, вініл та Bahroma

Водограй лонгрідів: фестивалі для молодих гуртів, найкращий джаз від Когана, вініл та Bahroma

Початок тижня видався складним для всіх нас – мало того, що понеділок, так ще й погода підвела. Тим не менш протриматись до омріяних вихідних якось треба, тому ми, в якості джерела натхнення, пропонуємо вам найцікавіші тексти про музику наших та закордонних медіа. Пропонуємо також прочитати попередні випуски: випуск 1, випуск 2, випуск 3 та випуск 4

Лидер “Bahroma”: Надеюсь, через 10 лет нас уже не будет – TabloId

Не так давно ми писали про новий трек гурту Bahroma з майбутнього альбому, а тепер пропонуємо прочитати інтерв’ю з фронтменом Романом Бахарєвим, в якому він розповідає і про нову платівку, і про те, чому він так часто згадує маму, і про виступи гурту в Росії, і про мрію зібрати Палац Спорту. Найкумедніший момент усього інтерв’ю:

«— Ну лет десять еще можно позаигрывать со школьницами. А дальше что?

— А дальше со студентками.»

Кто и зачем выпускает в Украине музыку на CD, кассетах и виниле? – Karabas Live

vinil-gif

Сьогодні ми розповідали вам про можливість відвідати відкриття магазину вінілів у Києві. Перед цим пропонуємо обов’язково прочитати думки Влада Ляшенко (лейбл IншаМузика),  Філіпа Доброва (лейбл Robustfellow),  Андрія Смірнова (лейбл Aby Sho Music), Олексія Сакевича (лейбл Hidden Vibes, проект Endless Melancholy) та Лефта (лейбл Reason Records) про те, чому вони почали займатись випуском цифрових носіїв.

15 интересных Telegram-каналов о музыке – LiRoom

FotorCreated

Від моди на минуле до моди на майбутнє: ми все частіше використовуємо месенджер Telegram як джерело новин та місце, де можна дізнатись найцікавішу інформацію. Для того, щоб і у вас було більше джерел інформації про музику, зібрали найцікавіші російськомовні канали. Спойлер: і канал нашого головреда є у переліку.

Еще 25 ожидаемых украинских альбомов 2017 года – LiRoom

новый коллаж2

Коли минулого разу ми опублікували 11 найочікуваніших альбомів українських музикантів, то навіть не могли передбачити, скількох ми пропустили. Намагалися надолужити і у другій підбірці ми розповідаємо про те, коли чекати на релізи від гурту Саши Чемерова The Gitas, Івана Дорна, Stoned Jesus та інших цікавих музикантів.

7 отличных зарубежных альбомов января, которые вы могли пропустить – LiRoom

cover

Поки більшість з нас слухали у січні нові альбоми The xx, Bonobo, BONES та The Flaming Lips, наш автор Артем Рісухін слухав музику, яка рідко доходить до нашої широкої аудиторії. У результаті ми і ви отримали огляд немейнстрімових платівок, які точно потрібно послухати, абсолютно різних жанрів – від фанку до хіп-хопу.

How Taylor Swift Played The Victim For A Decade And Made Her Entire Career – BuzzFeed

Величезний лонгрід-розслідування образу Тейлор Свіфт. Минулої зими увесь світ обговорював другий етап скандалу між Каньє Уестом та співачки – у своєму альбомі репер згадав Свіфт у тексті однієї з пісень не найприємнішим чином. Реакція Тейлор була неоднозначна – від публічного обурення до прощення, а потім неоднозначної промови на “Греммі”.

Після цієї історії у зарубіжних ЗМІ все частіше почали обговорювати вічний образ дівчини, що страждає. Це розслідування BuzzFeed у подробицях згадує історію усіх публічних стосунків Свіфт з селебрітіз та те, як вона використовувала це заради самопіару.

Пам’яті Кузьми Скрябіна. Що він залишив нам після себе? – Karabas Live

У другу річницю загибелі Кузьми наші колеги з Karabas Live згадали усе, що заведено вважати творчою спадщиною музиканта. Згадали і телешоу, в яких брав участь Кузьма, і гурти, які з’явились з його легкої руки, і книги, які досі продаються і читаються.

Фестивальний відбір 2017. Куди подаватись молодому музиканту – MusicInUa

Молодим музикантам часто складно пробитись до масового слухача, але одним з найкращих способів розповісти про себе публіці – це виступити на фестивалі разом вже з відомими виконавцями. Наші колеги з MusicInUa зібрали ті івенти, на яких з великою радістю чекають на початківців.

«Бибоп расисты встречали в штыки». Майлс Дэвис о чтении, культовых джазменах XX века, наркотиках и извращениях – Горький

Російський журнал “Горький” на минулому тижні публікував безліч матеріалів про музику – пряма мова панків, що читають, рецензію на книгу про створення хітів “Машина пісень” Джона Сібрука, підбірку філософів, що могли стати музикантами, список книг про музику, на які варто звернути увагу, та уривок з книги про Девіда Боуі. Проте з вами ми вирішили поділитись іншим матеріалом – цитатами геніального джазмена Майлса Девіса про секс, наркотики і джаз.

Список Когана: Лучшие джазовые альбомы года – Buro 24/7 Ukraine

І ще трішки про джаз! Олексій Коган, джазмен, автор і ведучий програм про джаз, суддя премії (A) Prize, зібрав найкращі джазові альбоми 2016 року. Серед його фаворитів є навіть виконавець, якого привезе арт-центр Closer.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023