Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: суворий Зезюлін, чому “Ла-Ла Ленд” – це не про джаз та треш-музиканти

Водограй лонгрідів: суворий Зезюлін, чому “Ла-Ла Ленд” – це не про джаз та треш-музиканти

Робочий тиждень — час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня.

Пропонуємо також прочитати перший та другий випуск “Водограю лонгрідів”.

Прямая речь: музыкальные итоги 2016 года в Украине – Comma

519

Наші колеги з Comma попросили 17 музикантів, критиків, менеджерів, концертних організаторів та тих, хто долучений до музичної індустрії, розповісти про ключові досягнення та провали минулого року. Вийшло досить цікаво, адже журнал спитав думку людей, які здавалось би живуть у різних світах, як, наприклад, Потап та Ігор Сидоренко зі Stoned Jesus.

Більшість коментаторів звертало увагу на успішні (так чи інакше) українські фестивалі як U-Park, Atlas Weekend і Hedonism, розвиток лейблів, зокрема Vidlik Records i Masterskaya, відкриття молодих виконавців як LatexFauna, Tik Tu, Cape Cod та “её“, міжнародні перемоги Sinoptik та Jamala, плюси та мінуси квотування, зростання музичних ЗМІ тощо.

Діма Зезюлін (Latexfauna): «Вся ця інтелігентна музика – п***дьож» – Karabas Live

В інтерв’ю Карабасу, Діма Зезюлін, соліст LatexFauna, розповів про плани на майбутнє. Зокрема, тепер відомо, що гурт працює над чотирма новими треками та альбомом, а також має випустити найближчим часом кліп.

Нагадаємо, що осінню ми також говорили з Зезюліним. Прочитати інтерв’ю можна тут.

Музыка в «Ла-Ла Ленде» и «Одержимости»: почему к джазу это все не имеет никакого отношения – Meduza

Фільм про офіціантку з амбіціями акторки (Емма Стоун) та піаніста (Райан Гослінг) La La Land вже встиг отримати рекордну кількість “Золотих глобусів” (після чого йому ще “оскарівський тріумф пророкують) та зібрати тисячі позитивних рецензій критиків.

Музичний критик Лев Ганкін розповів для читачів Meduza, чому він сприйняв фільм з меншим ентузіазмом та що насправді відбувається з джазом. Переказувати не будемо, бо у нас spoiler free політика.

5 необычных профессий украинских музыкантов – LiRoom

04_myopia-e1484822415890 04_myopia-e1484822415890 (1)

Здавалося б, що може поєднувати лікаря швидкої допомоги, копірайтера, бармена, перукаря та арт-директора? Ми поговорили з п’ятьма музикантами, у яких музикальна кар’єра не єдина, та дізнались чи важко поєднувати життя звичайної людини з творчістю.

6 українських треш-музикантів, яких обожнюють українці – Espresso.tv 

Анастасія Євдокімова спробувала проаналізувати, у чому секрет успіху “треш-музикантів” (до яких вона включила Курган і Агрегат, АГОНЬ, Олега Винника, Олю Полякову, Дзідзьо та Лісапетний батальйон) серед українців.

19 рекламных роликов, в которых звучат песни украинских музыкантов – LiRoom

Після новини про використання пісні Brunettes Shoots Blondes You’ve Got to Move у рекламному ролику вирішили пригадати і легендарний трак під Океан Ельзи з реклами Roshen, і “три звичні слова” з ролику “Корона”, і Ой, верше мій, верше з відео Львівського пива. Виявляється, деякі компанії є справжніми шанувальниками української музики, якщо судити за їх рекламою. І цьому не можна не радіти.

The Voice – where are the former winners now? (Hint: not the charts) – NME

Шоу “Голос” популярне не лише в Україні, а й в інших країнах. Воно, зокрема, проходить в більшості країн Європи, Америки та Азії. У цьому матеріалі блог NME вирішив дослідити, куди поділись переможці попередніх сезонів британскього голосу. Виявилось, що успішної музичної кар’єри ніхто з них не досяг.

В українській версії шоу ситуація фактично така сама – переможців ніхто не пам’ятає. Нагадаємо, що сьогодні стартує сьомий сезон “Голосу країни”, до прем’єри якого ми підготували сюрприз.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023