Головна
>
Кіно
>

Локальний фестиваль у Бучі, старт Одеського кінофесту, вечірки та поетичні читання: куди піти 18-20 серпня?

Локальний фестиваль у Бучі, старт Одеського кінофесту, вечірки та поетичні читання: куди піти 18-20 серпня?

Відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю, концерти Go_A, Otoy, Ницо Потворно та Jamala, локальний фестиваль у Бучі, поетичні читання Данила Галика, Вікторії Бабущак та спецпоказ фільму «Батько» — зібрали добірку подій у Києві, Львові, Харкові, Бучі, Чернівцях та Вінниці.

Київ

Концерт Go_A у просторі Uyava

Гурт каже, що це єдиний їхній сольний концерт в Україні. Тому учасники обіцяють зіграти свої найвідоміші пісні, наприклад, Shum, Solovei, Kalyna, Rusalochki та інші. А гостей концерту підспівувати.

Коли: 18 серпня, 18:30
Де: Арт-простір Uyava, проспект Глушкова, 1
Вхід: за квитками

Концерт Ницо Потворно

Open-air концерт Сергія Гусака, де організатори обіцяють гостям особливий вайб та активний діалог виконавця з публікою.

Коли: 20 серпня, 18:00
Де: Тераса «Д12», вул. Десятинна, 12
Вхід: за квитками

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage

Це — шостий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. Цього разу він пройде під гаслом «Дорогу підкорює той, хто іде!». На фестивалі передбачена музична, виставкова, театральна, екскурсійна, дитяча та кінопрограма, а також бесіди під ясенем. Детальніше про події фестивалю ми писали за посиланням.

Коли: 17-20 серпня
Де: Софія Київська, вул. Володимирська, 24
Вхід: за вхідним квитком у музей «Софія Київська». 

Виступ Noissier у Куренях

Литовський артист Кастіс Торрау приїде до України з новим проєктом Noissier. Свої треки артист випускає на лейблах Upperground by Artbat, та Ellum by Maceo Plex. Перед його сетом глядачів розігріватимуть саундпродюсери Dmit Kitz та Moojev, які представлять фірмовий матеріал.

Коли: 19 серпня, 16:00
Де: Kureni, Паркова дорога, 4
Вхід: за квитками

Вечірка Oxigen у Keller

Благодійна вечірка у клубі Keller від формації Oxigen. Цього разу спільнота обіцяє розширити свою саунд-культуру та створити дві відкриті сцени.

У лайнапі: Pledov, Serge Jazzmate, Zagorui, Relyve, Atmos, Frei Max, Anka, Ondan, Andres, Pan Feofan, Sasha Sadiy, Techwave B2B Powertech і Sasha Trey B2B cold altair.

Коли: 19 серпня, 13:30
Де: Keller, вул. Кирилівська, 71
Вхід: за квитками

Концерт Jamala в Uyava

Jamala зіграє сольний концерт просто неба та виконає свої відомі пісні, зокрема з останнього альбому Quirim з автентичними кримськотатарськими мотивами.

Коли: 20 серпня, 18:30
Де: Keller, вул. Кирилівська, 71
Вхід: за квитками

Vertuha у Closer

Цього разу Vertuha буде присвячена Дню Незалежності, а організатори збиратимуть на мавік для військових на Харківщині. У лайнапі вечірки: Pobo (Maurin b2b Zhylyaev), Seba Korecky, Маска, Vidrada, Prince Tarik I, Daniel Okaro & Vladislava Melis та Chocollab.

Коли: 20 серпня, 17:00
Де: Closer, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхід: за квитками

Додатковий показ фільму «Батько»

Показ відбудеться за участі режисера стрічки Олександра Кобзаря та творчої команди. «Батько» — це фільм про бізнесмена Влада Артем‘єва, який повернувся до рідної домівки на узбережжі Азовського моря. Там він дізнається про смерть батька, з яким не підтримував зв‘язок 25 років. Раптовий дзвінок міг врятувати стосунки чоловіків, проте розмова так і не відбулась. Фільм розповідає, чому батько і син не могли порозумітися майже чверть століття та як головному герою рухатися далі. 

Стрічка стала режисерським дебютом для Одександра Кобзаря, відомого ролями у фільмах «Поводир», та «Скажене весілля», а також у серіалах «Пікнік» та «Схованки».

Коли: 19 серпня, 16:00
Де: «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками

Поетичні читання Данила Галика

Музикант, поет, ілюстратор, копірайтер та лідер інді-фанк гурту Blooms Corda Данило Галико читатиме авторську поезію.

Коли: 19 серпня, 20:00
Де: «Жнива», вул. Костянтинівська, 34
Вхід: вільний донат

Вечірка в Арсеналі

Формація діджеїв збереться в Арсеналі, щоб об‘єднати музичних однодумців. У лайнапі п‘ятниці: Siniy Jet b2b Evil, а також Zagorui. А у суботу виступатимуть DJ Over, Фей Хоа, Zapadenec, Zadonsky та Armahanz.

Коли: 18 та 19 серпня, 17:00
Де: Arsenal XXI, вул. Князів Острозьких, 8
Вхід: вільний донат

Концерт Seba в арт-просторі Uyava

Шведський саундпродюсер з 25-річним досвідом та Hospital Records Seba представить фірмові сети. Організатори запевняють, що кожен сет енергійний та емоційний і вдало поєднується із чуттєвістю танцполу.

Підтримають його виступ виконавці Tonika, Votuma, Kritsky та Diffirant.

Коли: 19 серпня, 15:00
Де: Uyava, проспект Глушкова, 1
Вхід: за квитками

Львів

Концерт Otoy

Перший великий сольний концерт виконавця у Львові, де він представить альбом Недовготривалі відносини та мініальбом Околофронт.

Альбом Недовготривалі відносини — це про взаємодію людини із собою, з часом, з планетою, з війною. Otoy каже, що це «найтепліша історія, що створювалася в найтемніші часи» і є теплим прихистком «від усього монолітно-депресивного, що може оточувати нас сьогодні». Про кожен трек із альбому він розповідав для нашої рубрики «Пісня за піснею».

А напередодні концерту ми підготували плейлист із улюбленими виконавцями артиста.

Коли: 18 серпня, 20:00
Де: !FESTrepublic вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитком

Вікторія Бабущак & Висока Напруга

Вікторія Бабущак — авторка українських та зарубіжних літературних журналів та альманахів, збірок поезії та прози, лавреатка в номінації «краща збірка поезії» міжнародної книжкової виставки-ярмарку «Зелена хвиля». Презентуватиме нову збірку «Із сталі хліба не печуть», а презентацію підтримає своїм виступом гурт Висока Напруга.

Коли: 20 серпня, 20:00
Де: «Дзиґа», вул. Вірменська, 35
Вхід: 300 гривень на вході

Харків

Спецпоказ фільму «День Незалежності»

Це допрем‘єрний показ стрічки режисера Володимира Тихого за участі творчої команди.

Події фільму відбуваються в один день: 24 серпня 2022 роĸу, ĸоли Уĸраїна святĸує 31-шу річницю відновлення незалежності. Фільм поєднує місця та людей, яĸі найĸраще передають дух воєнного часу в ĸраїні. Фільм представляє один день з життя: пляжного поліцейсьĸого патруля, жінĸи-війсьĸовослужбовця, солдата швидĸого штурмового підрозділу, солдата мінометного підрозділу, працівниці пабу, художниці та ĸолишнього депутата парламенту.

Коли: 20 серпня, 18:00
Де: Art Area ДК, вул. Чернишевська, 13
Вхід: вільний донат

Казка Family Gig

У лайнапі — постпанк гурт delirium зі Слов‘янська, дніпровський нойз-рок проєкт tv dead та лойфай-дрімпоп проєкт syayvo від засновника гурту plaaaato.

Коли: 19 серпня, 19:00
Де: Kazka Bar, вул. Пушкінська, 25
Вхід: за квитками на вході

Буча

Музичний фестиваль «Тяга»

Благодійний гіг на літньому театрі в міському парку Бучі. Весь прибуток з івенту піде в благодійний збір Musicians Defend Ukraine на дрон Сірко українського виробництва.

У лайнапі: Re-Read, Стратослав, Октавіан Серпень та Микола Пацюк.

Коли: 19 серпня, 16:00
Де: Літній театр, Міський Парк
Вхід: донат від 100 гривень

Чернівці

Відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю

19 та 20 серпня на двох локаціях у Чернівцях відбудуться кінопокази в межах Одеського міжнародного кінофестивалю. Цими днями глядачі побачать стрічки «Батьківщина» режисерів Ганни Бадзяки та Олександра Михалковича, «Війна в моїй голові» Сергія Касторних та Олександра Авшарова, «Крихка пам’ять» Ігоря Іванька, «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Бачення Метелика» Максима Наконечного та інші. Повний розклад сеансів можна переглянути за посиланням.

Про фільми з національної конкурсної програми фестивалю можна прочитати за посиланням. Також ми писали про фільми з міжнародної та спеціальної конкурсної програм, стрічку-закриття фестивалю та короткий гід про фільми, які варто переглянути під час події.

Коли: 19-20 серпня
Де: У кіномистецькому центрі імені Івана Миколайчука та у кіноконцертній залі кінотеатру «Чернівці»
Вхід: за квитками

Вінниця

Концерт гурту 0% Mercury

Харківський металкор гурт 0% Mercury заспойлерить свій майбутній альбом We should definitely do this в межах всеукраїнського туру.

Коли: 20 серпня, 18:00
Де: Royal Pub, проспект Коцюбинського, 39
Вхід: за квитками


Читайте також: У прифронтовому містечку на Донеччині з‘явилася бібліотека, якою керують діти

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024