Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: музика Європи, Катя Chilly, Твін Пікс, мікси тижня, деспасіто

Водограй лонгрідів: музика Європи, Катя Chilly, Твін Пікс, мікси тижня, деспасіто

Робочий тиждень — час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14.

Вместо сучукрмуза: что слушают в Европе кроме британцев и американцев – Bit.ua

Редакція Bit.ua вирішила поцікавитись, які пісні займають перші місця у різноманітних чартах Європи (без Великобританії). У результаті вийшла кумедна поп-підбірка локальної танцювальної музики, яку цілком спокійно можна уявити на вечірці на одеському пляжі.

Цікаво, що той самий трек, який зараз захопив Європу – Despacito – так само неочікувано ввірвався і в американські чарти. Це досить рідкісне явище, коли не англомовний трек займає передову позицію у чартах штатів. Більше про це можна прочитати тут.

20-летний режиссер из Казахстана снимает клипы Ивану Дорну, Noize MC, Скриптониту и Басте. Кто он такой? – Meduza

OTD та Collaba Івана Дорна, Чайлдфри Noice MC, Ламбада Скриптонита та багато інших робіт 20-літнього Айсултана Сеітова миттєво стають вірусними і впевнено розходяться мережею. Про те, звідки взявся режисер, як вийшов на музикантів, з якими зараз працює, та його амбіції читайте в інтерв’ю для Meduza.

До речі, радимо також подивитись інтерв’ю Юрія Дудя з музикантами, з якими працює Сеітов:

Миксы недели: Николас Джаар, Run The Jewels и другие – Comma

По-перше, ми вітаємо наших колег з перезапуском сайту. По-друге, вони запустили рубрику, в якій будуть щотижня радити найцікавіші підкасти. У першому випуску мікс Nicolas Jaar, новинки від Ніла Тарасова та Володимира Сіваша, хіп-хоп від Run The Jewels та багато іншого.

Сергей Иванов: «Во время войны надо либо оставаться чистым артистом, либо держать позицию» – Karabas Live

Karabas Live розповіли про задум зробити серію інтерв’ю з людьми, що на перший погляд не пов’язані з музичною індустрією, але напряму впливають на неї. Першим героєм рубрики став блогер Сергій Іванов, який розповів про свій перший гурт, музичні вподобання його сина та сучасну українську музику.

Літо, волонтери, рок-н-рол: як влаштована культура добровольців на музичних фестивалях – Comma

Автор і фотограф Аліна Кучма розповіла про свій досвід волонтерства на великих фестивалях. Зокрема вона пояснює, навіщо гіганти-фестивалі, які явно мають кошти на найманих працівників, усе одно збирають команду волонтерів, як стати волонтером (і чому не достатньо просто моніторити фейсбук-сторінку обраної події), а також про переваги і недоліки такого способу побувати на фестивалі.

Katya CHILLY: «У нас одно сердце на всех» – L’Officiel

Невелике інтерв’ю з Katya CHILLY про її “повернення” на сцену, музичні (і не лише) амбіції та найяскравіші моменти дитинства. До речі, завтра на Європейській площі пройде концерт “Без віз”, на якому окрім самої Katya CHILLY також виступатимуть Плач Єремії, Антитіла, Руслана, Kozak System, Піккардійська терція, Христина Соловій та інші.

7 главных мыслей из нобелевской лекции Боба Дилана – LiRoom

Нобелівський лауреат Боб Ділан нарешті презентував свою лекцію, в якій розповідає про вплив фолк музики на нього, про книги, що змінили його життя, і те, чи можна вважати його тексти пісень – поезією. Для тих, хто не хоче слухати півгодинну лекцію ми зібрали сім головних думок. До речі, якщо хочете більш розгорнутий аналіз усього тексту, можете також подивитись розбір від TJournal.

«Снимите с головы влагалище». Как русский рэп 30 лет выходил из подполья – SecretMag

Зараз про російський реп почали говорити багато і всі. При чому тепер це розмови не про ту музику, яку соромно слухати, а про цілком сформований культурний пласт. SecretMag вирішили розібратись, якою була еволюція жанру і навіть залучили для цього окремих експертів, як креативного директора Віктор Абрамов (Black Star), продюсерів Сергія Пімєнова та Аркадія Слуцковського, музикантів Влади та Дмитра Єгорова.

Новое имя: как Ella Mai начала успешную музыкальную карьеру c видео в инстаграме – LiRoom

У нашій традиційній рубриці “Новое имя” ми розповідаємо про тих музикантів, яких ви навряд знаєте зараз, але будете чути їх ім’я у майбутньому. Цього тижня, приміром, героїнею рубрики стала молода R&B співачка Елла Май, слава якої почалась з дуже вдалого каверу в Інстаграмі.

ENJOY THE EARLY-’00S NOSTALGIA WAVE—IT MIGHT BE THE LAST REVIVAL – Wired

Великий лонгрід про ностальгію та циклічність культури, в рамках якого розглядається повернення моди на музику ранніх 2000-х та превалювання олдскульних пісень у саундтреках до фільмів. Одна з центральних думок автора – це те, що зараз ми переживаємо останній етап ностальгії у культурі.

19 Things We Learned Hanging Out With Radiohead – Rolling Stone

Rolling Stone розповідаються 19 цікавих фактів, які вони дізнались проводячи час з гуртом Radiohead. Зокрема про те, як останній фільм Бондіани наламав успіх їх треку, чому концепція рок-бенду застаріла та яке їх враження від Coachella.

Сергей Любинский: «Популярность в музыке – это не достижение» – LiRoom

cover_knob

Ми продовжуємо в рамках нашого спільного проекту з сервісом Pibox Music говорити з відомими українськими саунд-продюсерами про їх роботу. Якщо минулого тижня ми зустрічались з Артуром Данієляном, то героєм рубрики цього разу став Сергій Knob Любинський. Любинський працював з такими гуртами як Vivienne Mort, The Hardkiss, The Erised, ВВ, Septa тощо.

Analyzing the Music (or Lack Thereof) in the New “Twin Peaks” – Pitchfork

Текст-свято для меломанів та прихильників “Твін Піксу”. Повний на спойлери до серіалу матеріал про те, музика чиїх гуртів використовувалась у різні моменти серіалу, та як музичний супровід корелювався з сюжетом.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024