Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: Меладзе, Yuna, Бейонсе, Kyivstoner, Евровидение и космос

Водограй лонгрідів: Меладзе, Yuna, Бейонсе, Kyivstoner, Евровидение и космос

Робочий тиждень — час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Белая рубашка: Kyivstoner – L’Officiel

Кориспондент Радужний, відомий також як Kyivstoner, поговорив з редакцією L’Officiel. В результаті з традиційної рубрики “Белая рубашка” ми дізнались, що блогер вирішив серйозно взятись за сольну кар’єру (так-так, більше ніяких Грибів), що йому хотілося б будувати сім’ю лише з розумною жінкою та пояснив, чому виглядає так, як виглядає.

«Я ушел из Грибов, потому что, когда я подписывался на этот коллектив, у нас были планы творить. Спустя время я понял, что в этом проекте не хотят творить, в этом проекте хотят считать»

Феномен нашего времени: почему Бейонсе так популярна 14 лет подряд – Bit.ua

Бейонсе регулярно номінується (і зазвичай перемагає) на усі можливі музичні премії, постить фотографії, які миттєво стають найпопулярнішими у соціальних мережах, навколо її альбомів перманентний хайп, її обожнюють відомі музиканти. Редакція Bit.ua вирішила розібратись у чому секрет її успіху. Якщо підбити підсумки матеріалу, то секрет Бейонсе у тому, що вона не дозволяє собі збиватись зі шляху та помилятись, не замішана у скандалах та плітках, не має шкідливих звичок та викликає бажання бути на неї схожою.

Yuna 2017: джамалапотомучто – Karabas Live

Ми через “Греммі” повільно підійшли до питання українських премій та конкурсів. Цього тижня у Палаці “Україна” вручили премію Yuna, тріумфатором якої стала Джамала. Головний редактор Karabas Live поділився своїм враженням щодо того, яке значення має Yuna, розповів про її специфіку та спробував пояснити, чому вважає її такою, що найкраще відображає стан української популярної музики.

В шаге от «Евровидения»: финалисты нацотбора говорят о себе и конкурентах – Comma

528

Учасники фіналу відбору на Євробачення (усі, крім Рождена) розказали Comma про те, чому саме вони мають перемогти, які сторони вважають сильними у своїх конкурентів та як будуть добиратись заторами до МВЦ.

Константин Меладзе: «Не может быть шоу-бизнеса без обид и зависти» – Karabas Live

Поки Comma говорили з фіналістами, Karabas Live зустрілись з продюсером конкурсу Костянтином Меладзе, який розповів про те, яку місію він бачить у нацвідборі. Якщо коротко, то Меладзе вважає, що окрім відбору найсильнішого конкурсанту, подібне шоу допоможе відкрити масовому слухачу для себе нових виконавців. До того ж, він окремо відмітив професійність цьогорічного журі, пояснивши яким чином Джамала і Данилко можуть допомогти потенційному конкурсанту.

Крім Євробачення, Меладзе розповів, що думає про теперішній стан українського музичного ринку, яке у нього враження від церемонії “Греммі” та над чим він працює наразі.

«Питання не в тому, чи пройде Євробачення, а в тому, як»: чому конкурс лишився без організаторів – Platfor.ma

16298742_10154980132313007_2599034540059171994_n

Нещодавно стало відомо, що команда організаторів конкурсу в Україні, на чолі з Денисом Блощинським, звільнилась з посад через непрозорість процесів у Держкомтелерадіо та НТКУ. Редакція Platfo.ma зустрілась з Денисом та дізналась, чому так трапилось.

«Я взагалі оптиміст. Багато чого зробив, щоб цей конкурс відбувся в спосіб, в який мав би бути. Але так вийшло, що коли дійшли до червоної лінії, ми не змогли більше чекати»

10 песен, под которые просыпаются астронавты – Arzamas

Ще одной помітною подією цього тижня стала конференція Nasa, на якій стало відомо, що існує сім планет потенційно придатних для життя. Освітній сайт Arzamas розповів про цікаву традицію – кожного ранку, починаючи з 1965 року, для екіпажу космічного корабля, що знаходиться на орбіті, з Землі траслюють музику різних жанрів.

Новое имя: современная американская мечта Мэгги Роджерс – LiRoom

Тим часом, ми продовжуємо рубрику “Новое имя”, в якій розповідаємо про перспективних молодих музикантів, на яких потрібно слідкувати. Цього разу героїнею нашої рубрики стала Меггі Роджерс, про яку ми згадували у попередньому “Водограї лонгрідів”.

До речі, також пропонуємо вам прочитати наші матеріали про репера Chance The Rapper та британський гурт Bastille, який скоро виступить у Києві.

The Cinematic Orchestra: «Люди должны проснуться» – Colta

Якщо ми вже згадали про цікавих закордонних музикантів, то пропонуємо також прочитати інтерв’ю з засновником британскього оркестру The Cinematic Orchestra Джейсоні Свінскоу про його проекти. В рамках розмови Джейсон поділився подробицями майбутнього альбому To Believe, який вийде у цьому році.

«Сейчас поп-музыка стала совсем бессмысленной. Песни штампуются без остановки, но о чем в них поется? Что они значат? На чем они стоят? Чего они стоят? Эти вопросы очень важны для меня»

9 відомих українських кліпмейкерів – LiRoom

Початок тижня зустрів нас з поганою новиною – режисер та кліпмейкер Максим Паперник помер від раку у віці 47 років. Ми вирішили згадати ще 9 відомих українських кліпмейкерів, які знімають найкращі відео для наших музикантів.

Music IQ Test – Esquire

landscape-1487803456-red-album-grid

На завершення пропонуємо вам дізнатись, наскільки добре ви знайомі з хорошою та якісною музикою. В тесті вам потрібно за музичним фрагментом впізнати пісню та обрати альбом з запропонованих, в який вона входить.

Якщо одного тесту вам мало, то ловіть ще – Який ви упоротий кліп 90-х.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023