Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: секрети хітмейкерства, Лобода, Монатік, Головко, Thundercat, Шевченко та Notorious B.I.G.

Водограй лонгрідів: секрети хітмейкерства, Лобода, Монатік, Головко, Thundercat, Шевченко та Notorious B.I.G.

Через певні обставини наша постійна рубрика “Водограй лонгрідів”, у якій ми збираємо найцікавіші тексти про музику наших та закордонних медіа, не виходила на минулому тижні. Ми вирішили терміново виправити ситуацію та зібрали лише найцікавіші лонгріди першої половини березня.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Зрелищ и зрелищ. Зачем Украине столько музыки? – Karabas Live

screenshot_567

Саша Варениця написав експресивну колонку про перенасичення українського ринку музикою. Автор намагається зрозуміти, що робити з напливом молодих і талановитих виконавців, яка роль телебачення у цьому і як так вийшло, що музика зосереджена переважно у столиці. Емоційний спіч про наболіле насправді має відкритий фінал:

«Что делать дальше, пока не совсем понятно. Ответ здесь может быть лишь философский: жить сегодняшним днем. В конце концов, это ли не чудо?»

Как написать хит: 12 правил Макса Мартина – Comma

Макс Мартін – один з найталановитіших авторів пісень, якого ви точно знаєте за Baby One More Time Britney Spears, I Kissed a Girl Katy Perry, So What Pink, E.T. Katy Perry Feat. Kanye West, One More Night Maroon 5, Shake It Off Taylor Swift, Can’t Feel My Face The Weeknd тощо. 58 треків, написаних ним, потрапляли у десятку чарту Billboard, з яких 22 її очолювали. Наші колеги з Comma прочитали перше за 16 років інтерв’ю Мартіна (тут можна ознайомитись з повною версією) та виокремили 12 правил ідеального хіта.

Неидеальная пара: Loboda и Monatik – Buro 24/7 Ukraine

Діма Монатік та Світлана Лобода знають один одного давно: у свій час співак виступав на розігріві на великому концерті LOBODA і навіть є автором одного з хітів співачки 40 градусов. Зараз вони одні з найвизначніших зірок нашої поп-сцени. Для Buro 24/7 Ukraine музиканти зібрались разом, щоб поговорити про те, як шоу-бізнес змінює людину та егоїзм музикантів.

До речі, радимо також прочитати велике розгорнуте інтерв’ю з продюсером LOBODA Нателлою Крапівіною для Karabas Live.

Клипмейкер Леонид Колосовский: «Молодым группам нужно перестать наворачивать сценарии» – LiRoom

Говорячи про український шоу-бізнес, не можна забувати про Mozgi Entertainment. Ми зустрілись з одним із співзасновників MOZGI Production та головним кліпмейкером Потапа та компанії Леонідом Колосовським. Зокрема, успішний режисер дав пораду для всіх молодих виконавців:

«Не наворачивайте сюжеты. Это первый и самый главный совет. Даже при наличии очень хорошего бюджета, лучше снять в одной локации, но хорошо. Потратить время на подготовку, стиль, декорации, свет и сделать это классно. Но многие мыслят сюжетно, и это ошибка»

Квоты: группа “её” – Pink.ua

Онлайн-журнал Pink декілька тижнів тому запустив рубрику “Квоти”, в якій розповідає про молодих українських виконавців. Цього тижня у зв’язку з виходом спільного кліпу гурту “её” та Жені Галича глянець розповів все, що потрібно знати про гурт.

До речі, радимо також подивитись, як знімався кліп Чоловік-муза та послухати, що розповідають Катя і Женя.

> Нагадаємо, що у травні гурт O.Torvald дасть “концерт по заявкам”, на якому виконає ті пісні, які найбільше хочуть чути їх прихильники. Слухайте 7 пісень, які мріємо почути ми

БЕЛАЯ РУБАШКА: АННА МАРИЧ И МАРЬЯНА ГОЛОВКО – L’Officiel

Ще одна приємність від українського глянцю – у рубриці “Белая рубашка” солістки музикальної формації NOVA OPERA Анна Марич та Мар’яна Головко розповіли про любов до музики, взаємопідтримку між артистами та про необхідність ієрархії у колективі.

«Наверное, то, что может убить исполнителя – когда ему больше нечего сказать своей публике»

> Слухайте також дебютну пісню сольного проекту Мар’яни Головко

10 Stinky Songs That Ruin Classic Albums – NME

Блог NME вирішив переслухати класичні рок-альбоми та виокремити ту саму пісню, яка руйнує враження про весь альбом. Їх критичне око не оминули навіть такі хіти як Yellow Submarine The Beatles та Mermaids Nick Cave and the Bad Seeds.

Кто такой Thundercat и за что вы полюбите его альбом «Drunk» – Афиша Daily

У кінці лютого Thundercat випустив третій альбом Drunk. Афиша вирішили розібратись з тим, звідки він взявся та пояснили, чому цей лонгплей варто послухати:

«Это многого стоит, когда автору удается писать такие песни, что сразу понимаешь, какой он человек: шутливый добряк, души не чающий в черной музыке, консольных экшенах и своем коте»

> Читайте також про співачку Jay Som, яка змусила усі світові медіа про себе говорити, навіть не виходячи з кімнати

27 Totally Underrated Musical Artists You Actually Should Be Listening To – Buzzfeed

Buzzfeed зібрали 27 виконавців, які на їх думку мали б бути значно популярнішими, ніж вони є зараз. У переліку є як і відомі музиканти (Grimes, яку ми радили у підбірці girl-power пісень, Banks, Zella Day, Marina & The Diamonds), так і менш популярні у нас (Terror Jr., Shura, Bishop Briggs). Загалом, якщо шукали, кого б новенького додати у плейліст – просимо.

ТАРАС ШЕВЧЕНКО ТА NOTORIOUS B.I.G.: ЩО СПІЛЬНОГО МІЖ ДВОМА ГЕНІЯМИ – Rap.ua

9 березня – не лише день народження українського поета Тараса Шевченко, а й річниця смерті хіп-хоп легенди NOTORIOUS B.I.G.. Наші колеги з Rap.ua звернули увагу на те, що справжня поезія не має часових та географічних кордонів, та порівняли тексти двох класиків.

Аналитика музиндустрии: 66% новой музыки узнают из радио и другие интересные факты – LiRoom

На завершення пропонуємо вам ознайомитись з аналітикою світової музіндрустрії за минулий рік. Зокрема, ми розповідаємо про те, які формати прослуховувань є найбільш трендовими, а концерти – відвідуваними, чию платівку найбільше купували цього року та яка пісня була найпопулярнішою на радіо.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023