Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: Саша Чемеров, депешисти в Україні, Деспасіто, смерть Честера Беннінгтона та інші

Водограй лонгрідів: Саша Чемеров, депешисти в Україні, Деспасіто, смерть Честера Беннінгтона та інші

Робочий тиждень — час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 12345678910111213141516, 17, 18.

Пот, кровь и смирение Саши Чемерова — Comma

35978255676_58d4659236_k_1024

Цього тижня відгриміли два київські концерти гуртів Саши Чемерова Димна Суміш та The Gitas. Напередодні концертів Comma (а ще L’Officiel, наприклад) випустили величезне інтерв’ю з фронтменом гуртів про пошуки музикантів в Америці, продюсування поп-проектів та ситуацію з Іваном Дорном.

Для тих, кому цікаво, як все ж пройшов концерт та у чому феномер Саши Чемерова радимо прочитати текст нашого головного редактора.

Як це — бути депешистом в Україні в 1991-2017 роках — Cultprostir

Колонка головного редактора Cultprostir Альберта Цукренко напередодні київського концерту Depeche Mode розповідає про те, як сам журналіст та музикант роками переживав різні етапи фанатіння по депешам. Весела, цікава історія однієї людини, яку могли б розповісти тисячі.

Как Calvin Harris вернул человеческое лицо своей музыке — Mixed.News

До виходу нового альбому шотландського музиканта і продюсера Келвіна Харріса Funk Wav Bounces Vol. 1, видання проаналізувало, як змінилась музика і образ музиканта з початку його кар’єри і дотепер та розповіла, чому остання платівка заслуговує на увагу.

«Чому за “Динамо” вболівають, а за музикантів ні»: наш джазмен світового рівня про музику і людей — Platfor.ma

Український джазмен Марк Токар, засновник Тріо Марка Токаря та учасник проектів як Undivided, Five Spot, Four, Varpaj, Ultramarine, Yatoku, Ken Vandermark Resonance Project, Avtokar, поговорив з “Платформою” про творчі колаборації, уподобання у музиці та кінематографі і те, чи можливо виховати у собі любов до джазу.

Что будет с классической музыкой в будущем? — The Question

Ресурс The Question, на якому будь-хто може поставити питання і отримати на них відповідь, пропонує кілька цікавих прогнозів щодо того, яким буде майбутнє класичної музики.

Настройщик. Рассказ о жизни с роялями. — Colta

Олексій Ставіцький — відомий у Росії московський реставратор і налаштовувач інструментів, а також власник колекції історичних фортепіано — розповідає про російську фортепіанну культуру та світ музичних майстрів.

Після блокування. Що відбувається зі сторінками українських музикантів у ВКонтакті? — Karabas Live

Більше місяця на території України не можна вільно заходити у ВКонтанті — соціальну мережу, через яку відбувалась основна комунікація зі слухачами багатьох наших музикантів. Редакція Karabas Live виявила, що хоч сама соцмережа стає менш популярною серед користувачів, гурти прихильників наших гуртів не лише не постраждали, ба більше — виросли.

Главная песня 2017 года — «Despacito». Смиритесь с этим — Meduza

Нещодавно стало відомо, що танцювальний хіт з виїдаючим мозок “Де-спа-сі-то”, став найпопулярнішим на стрімінгових сервісах, обійшовши навіть Джастіна Бібера. І це далеко не єдине досягнення пісні. “Медуза” розповідає усе, що потрібно знати про Despacito.

Kyivstoner — Зе Интервьюер

Інтерв’ю Kyivstoner, одного з найвідоміших українських відеоблогерів та екс-учасника Грибы.

Вызов на MTV: разбор работ, текст — Блог Максима Ильяхова

pleasestop

Ильяхов, відомий як автор книги “Пиши, сокращай” та творець “Главреда”, проаналізував десятки матеріалів про музику і написав власну підбірку правил про те, що не можна писати у подібних текстах. Якщо коротко, то російський король редагування текстів випустив зігріваючу кров підбірку кисленьких штампів, якими всі грішать.

7 локальних інтернет-радіостанцій, які варто послухати — БЖ

Міський журнал БЖ зібрав сім найцікавіших, на їх думку, онлайн-радіостанцій, які вони радять послухати. Усі вони більш-менш відомі. Розкажемо секрет: серед них є герой, який вийде наступним у рамках нашої рубрики про “Онлайн-радіо”.

Главные альбомы дня: Lana Del Rey, Nine Inch Nails и Tyler, the Creator — DTF Magazine

DTF Magazine зібрали три головні альбоми, що вийшли у п’ятницю — Lust For Life Lana Del Rey, Add Violence Nine Inch Nails та Flower Boy Tyler, the Creator. Тексту небагато, але зате зручно.

Можна ще подивитись підбірку найкращих текстів Лани і гіфки до них від Nylon.

7 песен Linkin Park навсегда — Buro 24/7 Ukraine

20 липня стало відомо, що фронтмен гурту Linkin Park Честер Беннінгтон закінчив життя самогубством. Редакція Buro 24/7 зібрала сім пісень, які точно лишаться у пам’яті усіх прихильників гурту.

Можете ще прочитати реакцію відомих прихильників гурту, яку зібрала редакція Rolling Stone, а також розповідь Meduza про Честера.

50 лучших треков первой половины 2017 года — Mixed.News

Плейліст найкращих треків, що поки вийшли у 2017 році. Колосальна робота, зважаючи на те, що редакція розбила усі пісні по жанрах та пояснила, чому саме ці пісні у списку.

Quiz: can you tell the band from their font? — NME

Тест для правильних шанувальників-візуалів на завершення — чи знаєте ви шрифти з лого відомих гуртів.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023