Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: Віталій Портніков, звуки комп’ютерних ігор, ісламський рок, репери-ілюмінати

Водограй лонгрідів: Віталій Портніков, звуки комп’ютерних ігор, ісламський рок, репери-ілюмінати

Робочий тиждень — час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Where Are the Female Pop Stars at the Top of the Charts? − Billboard

Billboard помітив, що вже 31 тиждень під ряд перше місце у чарті не займають жінки. Якщо бути точним, то останнього разу це було, коли Lady Gaga випустила сингл Joanne, з останнього альбому. Дивно, що при тому, що з того часу мінімум дві співачки випустили лонгплеї − Katy Parry Witness та Halsey hopeless fountain kingdom − жодна з них так і не посіла бажане перше місце. Billboard розібрались, де зараз відомі зірки, що могли б очолити чарт, але досі цього не зробили.

> Читайте також наш матеріал про конфлікт Кеті Перрі та Тейлор Свіфт і те, як це відобразилось на альбомі Witness

THE BEEPING, GARGLING HISTORY OF GAMING’S MOST ICONIC SOUNDS − Wired

Творці саундтреків до найкультовіших комп’ютерних ігор минулого століття розповідають про те, як ці самі звуки створюється та яка психологія стоїть за цим.

Исламский рок: Девочки в хиджабах и гитарная музыка − Wonderzine

Популярне у мережі треш-метал тріо Voice of Baceprot поставило багатьох слухачів перед питанням, чи сумісний іслам з важкою гітарною музикою. У результаті Wonderzine опублікували цікавий матеріал про те, як ставиться релігія до музики загалом, та розібрались з тим, які мусульманські рок-гурти існують та існували.

“И тут президент спрашивает: “Присядешь со мной на корты?” — интервью с Tommy Cash − Flow

Нещодавно у Києві відіграв свій концерт естонський репер Tommy Cash. Він використовує пострадянську естетику у суміші з сучасною хіп-хоп культурою і провокує своїми текстами. Зовсім скоро музикант відіграє на фестивалях Sonar та Glastonbury. Читайте велике інтерв’ю Tommy Cash про те, що його сформувало, яку роль грає пострадянська тематика в його творчості та гурт Грибы.

Про Томмі Кеша також написали цього тижня The Guardian. Прочитати можна тут.

Віталій Портников: «Колабораціоністи в Москві завжди плакали під українську мелодію» − Karabas Live

Karabas Live продовжують брати інтерв’ю у людей, які не пов’язані напряму з музичною сферою. Цього разу у центрі їх уваги − активіст, журналіст і телеведучий Віталій Портніков. У ході розмови вони обговорили культуру у радянську добу (зокрема єврейську музику у той час), Мстислава Ростроповича та культурну дипломатію.

«Музика універсальна і вічна. Навіть популярна музика може бути такою. Я нещодавно дивився запис концерта Адріано Челентано в амфітеатрі Верони. По-перше, треба мати сміливість і впевненість, щоб виступали представнику поп-культури в такому місці, де раніше проводились лише симфонічні концерти, ставились опери. По-друге, на концерті було багато молодих людей, які з ентузіазмом підспівували його старим хітам. Така музика може пережити кілька поколінь»

6 отличных альбомов мая 2017, которые вы могли пропустить − LiRoom

albums_may

Наш автор Артем Рісухін продовжує збирати найцікавіші закордонні альбоми, які могли лишитись поза вашою увагою. Цього разу він поекспериментував з форматом і ввів окремий розбір недоліків та переваг цих нових платівок.

Kyivstoner на Big Russian Boss Show

Інтерв’ю українського відеоблогера та репера Kyivstoner у шоу Big Russian Boss. Розповідати про що воно не будемо, лише попередимо, що концентрація слова “дядя” у відео зашкалює.

Ребенок-бунтарка-романтик: как и почему менялась Майли Сайрус − LiRoom

Розібрались з тим як і чому змінювався образ Майлі Сайрус: як з кумира дівчаток Ханни Монтани вона дійшла до тверку та постійно висунутого язика, а зараз випускає романтичні балади і відмовляється від наркотиків. Спойлер: все через любов.

100 Greatest Country Artists of All Time − Rolling Stone

Грандіозна підбірка кантрі-музики різних періодів зібрана в одному плейлісті від Rolling Stone. Той випадок, коли Jerry Jeff Walker може стояти в одному ряді з Тейлор Свіфт.

Топ-10 музыкантов Утренней Порки Сезона Возможностей − Радио Аристократы

Минулого тижня закрився сезон “Можливостей” на Радио Аристократы. Станція підсумувала та зібрала в одному матеріалі десятьох найкращих українських музикантів, які стали найпопулярнішими у рубриці “Утренняя Порка”. “Утренняя Порка” − це рубрика у ранковому шоу, в якій ведучі слухають та обговорюють надіслані їм пісні від музикантів та потім віддають ці треки на голосування глядачів.

Антон Назарко (основатель rap.ua): “Украинский рэп не сформировался как индустрия” – LiRoom

Image uploaded from iOS (1)

Розгорнуте інтерв’ю з засновником найбільшого порталу про український реп Антоном Назарко. Він розповів і про те, кого з українських МС незаслужено забувають, які сайд проекти запускаються творцями rap.ua та про власну творчість.

The Secrets of Successful Podcast Music – Pitchfork

Продюсери та ведучі This American Life, S-Town, Radiolab тощо розповіли як правильно підібрати музику для підкасту, не маніпулювати нею, а направляти думки слухача в одне русло з ідеєю запису загалом, та про те, чому важливий досвід прослуховування підкастів. Дуже цікавий і розлогий лонгрід. Нагадаємо, що наші колеги з Comma щотижня збирають найцікавіші підкасти.

ГІД ПО ФЕСТИВАЛЬНОМУ ЛІТУ-2017: КУДИ, ЗА СКІЛЬКИ І ЧОМУ ЇХАТИ – Muzmapa

Дуже естетично привабливий і при цьому зручний гід по 10 найкращих літніх фестиивалях. Редакція розповідає про лайнап, особливості фестивалю та ціну таких подій, як Тарас Бульба, Файне Місто, Импульс Фест, Atlas Weekend, Hedonism, BURN THE SCENE FOR FUN, Koktebel Jazz Festival, RespublikaFest, Brave Factory Festival i Zaxidfest.

Jay-Z, пирамиды и рептилоиды: почему рэперы так помешаны на иллюминатах – Bit.ua

Трошки конспірологічних теорій від Олеся Ніколаєнко – як пов’язані сучасні репери та іллюмінати, чому Jay-Z складає пальці у “пірамідку” та як повязані Каньє Уест та масони.

5 интересных TED-выступлений музыкантов – LiRoom

cover_ted

На останок пропонуємо вам підбірку надихаючих промов різних музикантів для конференцій TED: від заклику слухати Аманди Палмер до джерел творчості Стінга.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
17 години тому
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024
Новини
Як звучить Херсонщина: плейлист від Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 Квітня, 2024