Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: музиканти-лікарі, ображений Ед Ширан, європейські фестивалі та віртуальні поп-зірки

Водограй лонгрідів: музиканти-лікарі, ображений Ед Ширан, європейські фестивалі та віртуальні поп-зірки

Ми продовжуємо збирати найцікавіші тексти про музику наших та закордонних медіа – від несподіваних інтерв’ю до еволюції популярної пострадянської музики. Як приємний бонус – у кінці плейліст від агента Купера.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Новый русский: Кто стоит за эволюцией постсоветской музыки? – Buro 24/7 Kazakhstan

Казахстанське Бюро вирішило зробити глобальне дослідження по музичному ринку пострадянських виконавців, проаналізувавши різні популярні жанри від хіп-хопу до інді-року. У перелік, умовно, найвпливовіших сучасних представників цих напрямків “Бюро” внесло й українських музикантів – Грибы, Вагоновожатые, Brunettes Shoot Blondes, The Elephants, Monatik та інших.

Почему последний альбом Эда Ширана все ругают, а над ним — смеются – Афиша

Російська “Афиша” розповіла про те, як реагують на останній альбом Еда Ширана ÷ закордонні медіа. Якщо коротко, то критикам не подобається, а медіа використовують його як мем, бо це банально, образ хлопця з сусіднього двору вже набрид, а у музиці нічого нового він не розповідає. До речі, радимо також прочитати нашу колонку про те, як 16 пісень з нового альбому заполонили музичні чарти і що це означає.

9 украинских медиков, которые стали музыкантами – Karabas Live

Два місяці тому ми розповідали про 5 незвичайних професій музикантів, серед яких, зокрема, був і Сергій Гусак з гурту Леді Джанк, який працює лікарем швидкої допомоги. Наші колеги з Karabas Live пішли ще далі і поцікавились, хто з музикантів вчився на те, щоб рятувати життя. Серед них Альберт Цукренко з ХЗВ, Андрій Запорожець з Sunsay, Гарік Кричевський та інші.

До и после Самойловой – Karabas Live

Емоційна колонка головного редактора Karabas Live Ігоря Панасова про ситуацію із забороною в’їзду конкурсантці на Євробачення від Росії Юлії Самойловій. Загалом, Панасов підняв важливе питання про неточність формулювань нашого законодавства, через яку в “експертів” з соціальних мереж регулярно є можливість оцінювати те чи інше прийняте рішення через призму понять “зрада”-“перемога”.

Фестивальное дело № 2017 – DFT Magazine

DFT Magazine запропонували своїм читачам коротку інформацію про основні європейські фестивалі – ціна, головні хедлайнери та коротка інформація. Можна легко дізнатись, де слухати Rag’n’Bone Man, Frank Ocean, Arcade Fire, The Prodigy, The Weeknd, Lorde, The XX, Bonobo та інших найвідоміших музикантів, і скільки це буде коштувати.

A Brief History of Virtual Pop Stars – Pitchfork

Pitchfork знайомлять своїх читачів з азіатськими музикантами, які використовують при виконанні візуальні образи та ілюстрації. Зокрема, редакція розповідає про феноменальну для західного ринку, але фактично невідому для України, виконавицю Hatsune Miku, яка проводить концерти за допомогою 3D-голограм (історія її популярності загалом цікава, адже навіть у вокалі вона використовує синтезований голос у програмі Vocaloid).

ВДНГ: Старі і нові менеджери – The Village Ukraine

44ozcMucSFjJyAlRP-0L-g-default

Нещодавно стало відомо про те, що керівники ВДНГ Максим Бахматов та Максим Яковер покинули свою посаду. Замість них генеральним директором стане Євген Мушкін. Український The Village, яких ми заодно вітаємо з запуском, попросили коментарі у старого та нового керівництва.

“Чому Експоцентр настільки важливий проект? За останній рік комплекс відвідало більше мільйона людей. Згідно з концепцією розвитку, ВДНГ є інноваційно-культурним центром. Це і про інновації, і про культуру, і про дозвілля, і про виставки, і про спорт, і про дітей. Це підприємство завжди на видноті – і рівень його успішності буде символізувати, куди рухається наша держава”

Meet Aristophanes, the subversive taiwanese parrer co-signed by Grimes – V Magazine

Ще одна азіатська виконавиця у нашому випуску “Водограю лонгрідів”. Тайванська реперша Aristophanes, яка спочатку записала спільний трек, а зараз випускає альбом під продюсерським крилом Grimes. Більше про співачку, а також невелике інтерв’ю з нею у статті V Magazine.

a new, Twin Peaks-themed playlist – Dazed

Не зовсім про лонгріди, але пропускати не можна – Кайл Маклаклен, головний виконавець серіалу Twin Peaks (продовження якого ми всі чекаємо), склав плейліст, який ідеально підходить для його персонажа агента Купера.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024