Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: альбоми весни, інтерв’ю зі Stoned Jesus, український хіп-хоп та бюджет на Sziget

Водограй лонгрідів: альбоми весни, інтерв’ю зі Stoned Jesus, український хіп-хоп та бюджет на Sziget

Ми продовжуємо збирати найцікавіші тексти про музику наших та закордонних медіа. Цього тижня у нас прямо бум від наших медіа.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11.

The Pitchfork Guide to Upcoming Albums: Spring 2017 – Pitchfork

Pitchfork зробили титанічну роботу та зібрали в одній підбірці усі найцікавіші альбоми, що побачать світ, весною. Серед альбомів є як і відомі усім Kendrick Lamar, Gorillaz, Mac DeMarco так і більш нішові, як Future Islands.

Народ vs. Stoned Jesus – Comma

Видання Comma напередодні сольного концерту гурту Stoned Jesus у Києві попросив засновника “ІншаМузика” Влада Ляшенка, організатора концертів Ляну Мицько, засновника вінілового лейблу Андрія Смірнова, продюсера Сергія Любінського, музикантів Іру Лузіну, Діму Сіноптіка, Сашу Буля, Павла Зіброва, Віктора Павліка, Даніелу Заюшкіну, Сашу Чемерова та Євгенія Костюка взяти інтерв’ю у гурту.

«Дана Заюшкина: Ты умеешь устанавливать Windows?
Игорь Сидоренко: Лол, нет. Когда у меня украли в конце тура ноутбук и пришлось покупать другой, я неделю ходил к кенту с просьбой установить мне винду. Подкупил его нашей футболкой, в итоге.»

Бюджет фестивальщика. Sziget Festival – Karabas Live

Юрій Береза продовжує рубрику “бюджет фестивальщика”, в рамках якої розповідає усе, що потрібно знати при плануванні поїздки на закордонні фестивалі. Цього разу видання розповідає про угорський фестиваль Sziget. Найзручніше у цьому матеріалі розділення економного та не дуже бюджетів.

Нагадаємо, що нещодавно Sziget оголосили ім’я одного з хедлайнерів – Pink.

Селюки «Деган»: как новый микстейп Кургана и Агрегата изменил украинский рэп – Bit.ua

Bit.ua послухали новий мікстейп Курган та Агрегат та вирішили розібратись, що коїться з українським хіп-хопом і в чому секрет успіху “Селюків”:

«Каждый трек как будто бы продолжал общую концепцию, но при этом являлся отдельной историей, понятной любому жителю Украины на каком-то молекулярном уровне. И это очень важно осознать: то, что делают Курган и Агрегат — это не стеб, не пародия, а самый настоящий взгляд в зеркало».

7 замечательных альбомов марта, которые вы скорее всего пропустили – LiRoom

Наш експерт по музиці, яку ви, скоріше за все, ніколи раніше не чули, Артем Рісухін зібрав сім нових альбомів березня та поясним, чому кожний з них вартий прослуховування. Вибір музики найрізноманітніший – від Dream Pop до Afro-electro.

Дуэт YUKO — о дебютном мини-альбоме и скорости создания песен – DTF Magazine

DFT Magazine поговорили з учасниками фолктронік дуету YUKO про процес написання музики, співпрацю з лейблом Masterskaya та порівняння з ДахаБраха. Для тих, хто не хоче читати, доступна також аудіо-версія розмови.

Нагадаємо, у кінці березня дует випустив дебютний міні-альбом Shchebetuha, в який ввійшло чотири треки.

Белая рубашка: Сергей Бабкин – L’Officiel Україна

babkin_white_shirt

У рубриці “Белая рубашка” глянцеве онлайн-медіа L’Officiel все частіше представляє погляди на життя українських музикантів. Пропонуємо прочитати “правила життя” Сергія Бабкіна про музику, позаземні цивілізації та проект “Голос Країни”:

«Музыкой мы пытаемся воссоздать чувства, которые испытываем»

Голос неблагополучных районов: что особенного в Ray BLK, победительнице BBC Sound of 2017 – LiRoom

Напередодні київського концерту ми розібрались у тому, хто така переможниця BBC Sound of 2017 та у чому секрет її музики. Якщо коротко підсумувати, то перемога темношкірої співачки, що не підписана на жодний лейбл, означає, що світ готовий слухати позицію ображених та принижених.
Ми встигли також сходити на концерт Ray BLK у клубі Sentrum і враження у нас неоднозначні. Більше можна прочитати у звіті нашого головного редактора.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
49 хв. тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024