Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: жіночий рок, кліп на мільйон, перший рок-концерт у КНДР, інтерв’ю з Бйорк та інше

Водограй лонгрідів: жіночий рок, кліп на мільйон, перший рок-концерт у КНДР, інтерв’ю з Бйорк та інше

Впродовж майже місяця ми не випускали нашу підбірку найцікавіших текстів про музику наших та закордонних медіа, тим не менш, час настав і ми знову готові презентувати вам “Водограй лонгрідів”.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12.

Новая волна: Женский рок — осмысленный и беспощадный – Wonderzine

Феміністичний журнал Wonderzine вирішили проаналізувати сучасний стан т.зв жіночого року та назвати десять виконавиць, які впливають на його розвиток. Серед досить відомих імен як Angel Olsen, автор звернула увагу і на менш популярних як панкуваті Sheer Mag чи оспівувачку смерті Julien Baker.Цікавий перелік, який звісно ж можна і треба доповлювати й іншими іменами.

Путеводитель по зарубежной популярной музыке – Arzamas

“Дитячий” путівник по популярній музиці від Льва Ганкіна. У ньому уся музика, що може називатись популярна, розбита за десятиліттями (з 1950-х до 2000-х) та жанрам (від електроніки до кантрі). Користуючись цією схемою читач може обрати музиканта та прочитати короткі дані про виконавця та послухати найвідоміші твори. Нічого надприродного, проте годину на це вбити можна.

Björk’s Words of Wisdom on Technology, Multitasking, and Collaboration – Pitchfork

Ісландська ельфійка співачка Бйорк дала велике інтерв’ю, в якому розповіла про те, чому не варто соромитись простоти у житті, як ми маємо співіснувати з технологіями та чому важливо розчинятись один в одному. Якщо читати весь текст не хочеться чи важко, то українське Buro 24/7 зібрали найцікавіші на їх думку цитати.

Как снять клип и набрать миллионы просмотров – The Flow

Російський The Flow поговорив з режисерами, кліпи яких зібрали міліони переглядів, та розпитав у чому секрет їх успіху. Якщо коротко, то більшість зі спікерів вивели досить логічну схему – зібрати максимальну кількість референсів, продумати яскраві деталі, екранізувати потенційно хайпові історії, не цуратись трешу, відзняти максимальну кількість матеріалу, яку буде потім легко різати на монтажі, звертати увагу на локації, які потім можна використати. Спікерами стали творці таких кліпів як Little Big Hateful Love, Pharaoh Black Siemens, Пика УЕ, Каспийский Груз Табор уходит в небо, Pharaoh & Boulevard Depo 5 минут назад і Tatarka Алтын.

Рок і тоталітаризм: як словени дали перший рок-концерт в історії Північної Кореї – Hromadske

Індастріал-рок гурт Laibach зі Словенії запропонували уряду КНДР зіграти концерт з нагоди 70-ї річниці визволення країни з-під японського правління. На роздуми владній верхівці знадобився цілий рік, після чого у “країні-фортеці” вперше відбувся справжній рок-концерт. Засновником гурту Laibach Іван Новак і співрежисером стрічки документальної стрічки «День визволення» Уґіс Олте розповіли у великому інтерв’ю про те, яким чином це стало можливо і як виглядають рок-виступи у тоталітарній країні.

День победы: угадайте, что стало с ветеранами Евровидения – Bird in Flight

Цікавий тест, який перевірить, чи знаєте ви, що трапилось з переможцями “Євробачення”, починаючи з 2003 року (коли Україна вперше взяла участь у конкурсі). Результат нашого редактора, приміром, показав, що “ціни на гречку її цікавлять більше, ніж незрозумілі конкурси” (9/14).

Шнуров понимает и чувствует страну лучше Путина» Фрагмент книги Максима Семеляка «Ленинград: невероятная и правдивая история» – Meduza

У червні російське видавництво “Эксмо” випустить книгу Максима Семеляка про угрупування Ленинград. Зараз на сайті Meduza можна прочитати фрагмент з цього грунтовного дослідження. В уривку згадується і “російська душа” Шнура, і його феміністичні мотиви творчості, і комерційна жилка, і стосунки з солісткою Юлією Коган.

JINJER: «Не исключаем вариант переезда из Украины в Европу» – Karabas Live

Саша Пролетарський поговорив з одним з найвідоміших метал-гуртів України про складні стосунки з масовою пресою, співпрацю з австрійським лейблом та рідну для музикантів Горлівку. До речі, команда також оголосила про те, що осінню планує відіграти невеликий тур містами України.

Gorillaz вернулись. Кто эти четверо, о которых все говорят – DFT Magazine

Після того як 28 квітня світ побачив повноформатний альбом легендарних Gorillaz в усіх соцмережах ще кілька днів не стихали розмови про гурт. У цій статті можна коротко пригадати і звідки вони взялись, і хто стоїть за мальованими образами (читайте також наш матеріал про інші гурти, що використовували графіку замість справжніх облич). Текст ідеально підійде для людей, що буквально мало знають про гурт.

Простые движения: как мы в детстве узнавали о сексе через музыку – Bit.ua

Олесь Ніколаєнко вирішив пригадати сім пісень, які так чи інакше вплинули на наше сексуальне сприйняття. Серед них і Сектор Газа, і ТАТУ, і Алєгрова, і Мадонна, і, навіть, LIMP BIZKIT. Загалом, нормальний ностальгічний плейліст з натяком на психоаналіз.

Никита Нетребко (лейбл Worn Pop): «Я продвигаю лейбл потому что хочу помочь определенным артистам» – LiRoom

Лейбл Worn Pop існує вже майже п’ять років і за цей час став добре відомим постійним відвідувачам вечірок у Closer. Ми зустрілись з засновником лейблу та поговорили про те, як функціонує вся структура, яким чином формуються гонорари музикантів та як буде розвиватись ця справа.

Игра в имитацию: универсальное пособие для артистов, с карьерой которых что-то не так – Mixed.News

По ділу написаний текст про те, що, як і чому, молоді музиканти роблять не так. Такий собі мінімальний порадник для тих, хто не хоче звинувачувати інших у своїх невдачах, а справді намагається розвиватись. Не всі поради слушні, але тим не менш – це свіжий погляд на проблему. Найкраща порада – перестати робити все задарма і змушувати свою команду працювати за “дякую”.

Артур Даниелян: “Шедевр – не просто хорошо сделанная песня, а та, которую принял слушатель” – LiRoom

IMG_6474

У рамках нашого проекту з Pibox Music ми розпочинаємо нашу серію інтерв’ю з саундпродюсерами. Перший з них – Артур Даніелян – встиг попрацювати з такими музикантами як ТНМК, Тартак, Бумбокс, +/-, СКАЙ, QARPA, Оля Полякова тощо.

Женя Галич: заноза для всех – Comma

Головний редактор Comma напередодні фіналу «Євробачення» зустрівся з фронтменом гурту O.Torvald, який буде представляти Україну на конкурсі. У ході інтерв’ю Галич розповів, як би відреагував, якби йому запропонували тренерське крісло на «Голосі», чому міг би Вакарчук у нього повчитись та скільки менеджерів потрібно гурту, щоб функціонувати.

І для покращення настрою радимо вам подивитись про Попелюшку, який повністю складається з хітів Тейлор Свіфт.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024