Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: аналогова музика, ONUKA і оркестр, бренд MONATIK, історія “Червоної рути” та інше

Водограй лонгрідів: аналогова музика, ONUKA і оркестр, бренд MONATIK, історія “Червоної рути” та інше

Робочий тиждень — час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13.

Эстетика шума в аналоговой музыке – Geektimes

eb5bcfe110988dfbf43f4ce68f8791b5

Витримка з книги «Новый аналоговый звук» Деймона Крюковски (одного з членів музикального дуету Damon & Naomi), у якій він розглядає естетику шумів в аналогозі та говорить про те, що ми втрачаємо, коли переходимо у цифрову музику.

До речі, зараз на “Книжковому Арсеналі” ви маєте змогу придбати книгу «Як музика стала вільною» Стівена Вітта про музичне піратство. Більше можна прочитати тут.

Двічі в одну річку: Як Ната Жижченко перестала і знову почала грати з оркестром – Українська правда

Великий матеріал-розмова з фронтвумен ONUKA про її взаємостосунки з оркестром. З нього можна дізнатись як від оркестрової музики Ната перейшла до електронної музики спочатку з проектом Tomato Jaws, а зараз з ONUKA. Тим не менш, зараз Жижченко знову почала давати концерти за участі справжнього оркестру спільно з НАОНІ, останній з їх спільних виходів на сцену відбувся на закритті Євробачення.

На подібну тему радимо також прочитати матеріал L’Officiel Україна про аутентичні українські інструменти, на яких вміє грати виконавиця.

МНЕНИЕМир, дружба, бусы: За что можно похвалить Евровидение – Wonderzine

Раз ми згадали Євробачення у контексті ONUKA, то пропонуємо вам кілька текстів-відголосків конкурсу. Наприклад, російський Wonderzine розповів, чому не лише цьогорічний, а й загалом весь івент чудово відповідає лозунгу celebrate diversity.

Окрім нього, можете подивитись підбірку найяскравіших моментів фіналу від TJournal, а також компіляцію думок різних opinion-лідерів (зокрема і нашого головного редактора) про те, чому “провал” O.Torvald – це маячня, про яку швидко забудуть (насправді, вже і забули). На завершення радимо подивитись порівняння Євробачення-2005 з тим, що був цього року, від Наш Киев.

Михаил Козырев: «Чем больше артист сдается деньгам, религии, власти, тем меньше остается таланта» – Platfor.ma

Вже сьогодні у Києві (і завтра в Одесі) пройде лекція від легендарного музичного журналіста та ведучого Михайла Козирєва про про “музику протесту”. Напередодні, Юрій Марченко зустрівся з ним та дізнався, чому ми дивимось Євробачення, хоч і не сильно зважаємо на нього, з якої причини зараз неможливо розбиратись у музиці та як впливають скандальні висловлювання музикантів.

YARMAK – Зе Интервьюер

У продовження теми цікавих інтерв’ю радимо подивитись першу після батлу Ярмака з Артемом Лоіком розмову про розпад “Стольного граду”, сам батл та прихильників з Росії.

MONATIK как бренд: раскручивается до упаду – MMR

Керівник PR-агентства YULA Юлія Яцечко, яка у 2014 році почала співпрацю з Дімою Монатіком, розповіла у великому інтерв’ю про те, як створити потужний бренд навколо музиканта. Цікавий факт: виявляється, співаку різні медіа пропонували змінити назву музичного проекту, аби він звучав “серйозніше”.

Максим Фадеев – о конфликте с Эрнстом и русском рэпе – ВДудь

Ще одне цікаве відео-інтерв’ю від Юрія Дудя. Цього разу він зустрівся з російським продюсером Максом Фадєєвим та обсудив і популярність гурту Serebro на сході, і конфлікт з Ернстом, і російську реп-культуру (згадали і Скриптонита, який осінню презентуватиме альбом у Києві).

Дима Кулик и Миша Галас (Successful Artist Talk): «Многих артистов через пять лет не будут помнить, потому что они просто развлекали людей» – kievfashionpeople

Організатори проекту Successful Artist Talks, в рамках якого вже, наприклад, проходив івент Your music event, на якому обговорювалась організація успішного івенту та європейських турів, розповіли у великому інтерв’ю про те, як виникла ідея цей проект створювати (та розкрили подробиці про аудиторію івентів та шляхи монетизації подібних штук), у чому секрет успіху артиста та порадили книгу, пісню і фільм, які всі мають прочитати, послухати і подивитись.

YUKO: “Мы были как дети с индивидуальным образованием, которых свели вместе” – LiRoom

Завершуємо блок інтерв’ю нашим з одним з найяскравіших проектів цього року – фолктронік дуетом YUKO. Ми дізнались у Юлі та Стаса, з чого починався їх спільний творчий шляк, яку роль відіграє лейбл Masterskaya у творенні музики та критиці інших музикантів.

Фестивальна історія: як прогриміла і чому стихла “Червона рута” – Українська правда

Напередодні фестивального сезону “Українська правда” вирішила згадати найважливіші опен-ейри України, що вже втратили свою актуальність або й зовсім закрились. Почали вони з історії “Червогої рути”, що у свій час відкрити таких музикантів, як Катя Chilly, ТНМК, Кому вниз, ХЗВ тощо.

Без музыки VK: Какой стриминговый сервис выбрать – LiRoom

cover

Найбільш обговорюваною новиною цього тижня став украз Президента Порошенко про блокування російських ресурсів, серед яких і найпопулярніша соціальна мережа України – Вконтакте. Багато хто використовував її у тому числі і як майданчик для прослуховування музики. Наш головний редактор протестив п’ять стрімінгових сервісів – SoundCloud, Deezer, Spotify, Google Play Music та Apple Music – і розровів про їх основні плюси та мінуси. Ми, користуючись випадком, ще раз закликаємо, що платити за музику – це добре, адже саме так ви можете отримати якісний продукт, а ваші улюблені музиканти – заробити.

«Будто разрывается пузырь, жаба с большой пастью»: родня организаторов слушает треки Стрічки – Platfor.ma

Батьки, бабусі та сестри організатори фестивалю Strichka (який починається вже сьогодні) послухали музику резидентів та поділились своєю думкою щодо треків. Наш фаворит – це бабуся піар-менеджера арт-центру Closer Аліси Маллен.

Також радимо прочитати інтерв’ю Дмитро Авксентьєв (Koloah, Voin Oruwu) для Muzmapa про його аудіовізуальний перфоманс спільно з проектом Voin Oruwu, який буде презентовано на фестивалі, співпрацю з поп-артистами та те, як “освіжити свій саунд”.

The Love and Terror of Nick Cave – GQ

Грандіозний текст про Ніка Кейва, в якому автор намагається розібратись з метаморфозами, які почалися з музикантом після смерті сина. Читати текст важко, але потрібно, щоб краще розуміти музику Nick Cave & The Bad Seeds. Також, якщо ви ще не бачили, то обов’язково подивіться документалку One More Time With Feeling.

Откуда взялась Хироми – Buro 24/7 Ukraine

Напередодні виступу Хіромі Уехара у Жовтневому палаці Buro 24/7 вирішили розповісти про виконавицю, яка відома змішуванням різних стилів: від джинглів до світових турів.

Почему Гарри Стайлза (экс-One Direction) не стыдно добавить в плейлист – LiRoom

На завершення радимо вам нову закордонну музику! Наша редакторка Віка Мишкоріз послухала дебютний сольник колишнього учаснка гурту One Direction Гаррі Стайлза та розповідає, чому його не лише не соромно послухати, а й варто.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024