Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: київські рейви, Мілош Єліч, Morphom, польські музиканти та інше

Водограй лонгрідів: київські рейви, Мілош Єліч, Morphom, польські музиканти та інше

Робочий тиждень — час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 12345678910111213141516, 17.

FROM BABY DRIVER TO ATOMIC BLONDE, STREAMING HAS SAVED THE MOVIE SOUNDTRACK – Wired

Великий лонгрід Wired, який розповідає як стрімінгові сервіси врятували саундтреки до фільмів. Радимо читати під наші улюблені саундтреки з “Вартових галактики”.

Фестиваль для своих. Каким был Hedonism 2017 – LiRoom

У Києві успішно пройшов другий фестиваль Hedonism на ЮБК. Про нього прийнято казати, що він ламповий, атмосферний, дружній. Наш головний редактор після трьох днів фестивалю підтверджує ці епітети та розповідає трохи більше про свої враження. Як приємний бонус додаємо відео від Klaster.

5 инноваций ночной индустрии, которые нужны Украине – DFT Magazine

DFT на основі європейського досвіду розповідають, які 5 інновацій потрібні українській нічній клубній індустрії. Серйозний текст про те, як можна було б покращити цю нішу, про яку знають навіть за межами нашої країни. Деякі речі ще не скоро з’являться у нас (як фургони для перевірки наркотиків), але інші ідеї не лише легко реалізуються, а й користувалися б попитом.

Гид по киевским рейвам: Кто устраивает главные вечеринки в городе – БЖ

Тема нічних вечірок та рейвів справді поширена в Україні, тим паче у Києві. БЖ зробили титанічну роботу і зібрали 13 найкращих вечірок столиці. Серед них і відомі як “СХЕМА” чи Rhythm Büro, так і менш відомі як “Гладилка”, на якій усі технічні засоби діджеїв ставлять на дошку для прасування.

Панк в ангаре: интервью с организатором закрытых DIY-гигов – Дискурс

Перенесемось з київських рейвів до московських DIY-гігів, які організовує компанія друзів. Таємні невеликі вечірки з вільним входом і мінімальними правилами. “Дискурс” поговорили з одним з оргів та розпитали його про механізм подібних подій.

Милош Елич: «Если музыка популярная, это еще не значит, что она попса» – Platfor.ma

Відголоски фестивалю Atlas Weekend, в рамках якого відбувалась конференція Music Hub: Conference. Серед виступаючих був музикант і саунд-продюсер Мілош Єліч. Platfor.ma пропонує короткий конспект його лекції.

Андрій Чемес (Radio Skovoroda): «У 2017 році радіо не може себе ні в чому обмежувати»LiRoom

cover_chemes

Ще одним спікером Music Hub: Conference був засновник Radio Skovoroda Андрій Чемес, з яким ми зустрілись після і поговорили про те, як влаштовані «мандрівні студії», хто працює над Radio SKOVORODA Fest та при чому тут «сродна праця» Григорія Сковороди. Це інтерв’ю відкриває серію розмов з творцями онлайн-радіо, які будуть виходити на LiRoom.

Morphom: звучание нашего времени – Comma

Ще одне інтерв’ю у цьому випуску “Водограю лонгрідів” – це розмова Сергія Кейна з Morphom (він же Роман Черенов). З нього можна дізнатись як музикант пройшов свій шлях від таксиста до електронщика, з яким зараз працюють Джамала, The Maneken, Pur:Pur. До речі, нещодавно Morphom спільно з Pepsi розпочав проект в рамках якого музиканти щомісяця презентуватимуть спільні треки з ним. У рамках проекту вже вийшов його спільний трек з Дмитром Шуровим aka Painoбой.

Музыкальная география: известные исполнители Польши – Bit.ua

Підбірка відомих польських музикантів може стати непоганим відправним пунктом у вивченні культури наших сусідів. У підбірці більше тих виконавців, які починали у 90-х, але і нова польська музика тут є.

Лорд, Винс Степлс, Джей-Зи: 30 главных альбомов, которые вышли в июне – Афиша Daily

Продовжуємо разом поповнювати плейліст. Від польської музики до найкращих альбомів червня за версією Афиша Daily.

The 50 Best Ambient Albums of All Time – Pitchfork

І на завершення ще один перелік, з якого можна пристойно поповнити свою бібліотеку музики. Pitchfork продовжують збирати найкращі альбоми різних жанрів (ми вже кілька разів додавали ці підбірки у “Водограй”).

Фотографії обкладинки: Istok, Facebook

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024