Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: Atlas Weekend, Hedonism, Polyana, Дорн, Brave! Factory, HAIM

Водограй лонгрідів: Atlas Weekend, Hedonism, Polyana, Дорн, Brave! Factory, HAIM

Робочий тиждень — час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 123456789101112131415, 16.

На манеже всё те же 2017: Что не так с украинскими фестивалями – Fitchpork

fests-cover-2-1024x725

По-перше, ми вітаємо Fitchpork з запуском повноцінного сайту! Щастя-здоров’я, читачів багато, як то кажуть. А по-друге, саме їх ґрунтовний аналіз найбільших українських фестивалів відкриє нашу підбірку. Проаналізувавши 15 фестів, Fitchpork виявили, що найчастішими артистами є O.Torvald та Detach, а 53% гуртів виступають більше, ніж на одній події. Загалом, там багато цікавих даних і думок, з якими можна як погоджуватись, так і посперечатись.

Atlas Weekend 2017: как объединить Сердючку с The Prodigy и не облажаться – LiRoom

Якщо ми вже заговорили про це, то читайте звіт з найбільшого з українських фестивалів: від організації до вражень від виступів і хедлайнерів, і наших музикантів. Щоб було цікавіше, подивіться відео з першого дня від Muzmapa (спробуйте знайти частину редакції LiRoom на відео).

Мой дорогой Hedonism: сколько стоит сделать фестиваль – Comma

Продовжуємо фестивальну тему (спойлер: ще чотири тексти будуть саме про це). Даша Корнєєва спеціально для Comma поговорила з організатором Hedonism Festival та дізналась, скільки коштує організувати фестиваль в Україні, чи приїде до нас Андерсон Паак і кого з виконавців ми могли б почути цього року, але не почуємо. Ми, до речі, підготували плейліст першого дня фестивалю, який радимо послухати перед подією.

Евгения Стрижевская (Polyana Festival): “Будь организатором, а не аудиофилом или критиком” – LiRoom

strijevska

Ще одне інтерв’ю з ще одним організатором українського фестиваля – Євгенія Стрижевська розповідає про Polyana Festival. Цього року на Polyana Festival буде відкрита інді-сцена, лайнапом якої займемось ми. Зараз ви можете проголосувати за улюблений гурт за посиланням.

Brave! Factory: Фестиваль електронної музики в промзоні на Відрадному – The Village Ukraine

Український The Village відкриває завісу таємничості над фестивалем від арт-центру Closer – Brave! Factory. Організатори розповіли виданню про незвичну локацію та те, як проходить підготовка до події. Приємний плюс: матеріал просто цукерочка для візуалів.

Уши не чаять: украинка о своем бесплатном Гластонбери и том, чего это стоило – Platfor.ma

0c3cec8-festival1

Останній фестивальний текст у підбірці стосуватиметься не наших, а закордонних подій. Українка Вікторія Грівіна побувала на масштабному Гластонбері у якості волонтера та розповідає свої враження від легендарної події.

Как устроены MOZGI украинского шоу-бизнеса – MMR

В одному з попередніх “Водограїв” я радила прочитати інтерв’ю MMR з pr-директором Діми Монатіка. Цього разу видання зустрілось з продюсером MOZGI Entertainment Іриною Горовою про те, як захопити поп-ринок України (і не тільки), як виглядає екосистема продюсерського центру і про ставлення до плагіату.

Как основатель Powerhouse открыл завод пластинок – The Village Россия

Російський The Village зустрівся з московським діджеєм та засновником клубу Powerhouse Moscow Андрієм Алгоритміком, який разом зі своїм батьком запустив завод по виробництву вінілів Semikols Record Pressing. Цікава історія про те, як влаштований цей бізнес і навіщо виробляти вініли у 2017 році.

Как стать рок-звездой: пособие для начинающих – Muzmapa

Для усіх людей з гітарами в руках і вогнем у серці Muzmapa розповідає рецепт рок-зірки. Поради чудові і слушні, якби не одне “але” – що це за рокер, що слідує інструкціям?

10 українських музикантів в образах кіногероїв – Karabas Live

Якщо вам набридло слухати наших музикантів, але хочеться подивитись, то Karabas Live зібрав вам підбірку фільмів на вихідні. Радимо також подивитись нашу підбірку інших музикантів (не лише українських), які пробували себе у якості актора.

Новая искренность: Как сёстры из Haim спасают рок от самого себя – Wonderzine

Сьогодні виходить новий альбом гурту Haim Something to Tell You, приурочений до ювілею першого концерту гурту. Wonderzine розповідають, чому дівчата змогли стати популярними не використовуючи мейнстрімовий образ “дівчинки по сусідству” та чим магічна їх музика.

Знакомьтесь — Mura Masa, молодой британский продюсер, который делает странную поп-музыку, не знающую границ – The Flow

Не лише по відомих гуртам пройдемось, а і по молодим талантам, світова слава яких лише попереду. The Flow взяли інтерв’ю у 21-річного британського продюсера Mura Masa, який зараз працює за дебютним сольником. Розповідати коротку суть не буду, краще послухайте його фіт з Charli XCX і ви самі зрозумієте, чим він цікавий.

Тім Вільямс: “Культура генерує приблизно 4% ВВП Україні і забезпечує більше робочих місць, ніж будівельна галузь” – LB.ua

“Лівий берег” поговорив з керівником програми ЄС і Східного партнерства “Культури і креативності”, яка працює в Україні, Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Молдові та Грузії, Тімом Вільямсом.

ИВАН ДОРН О МЕНТАХ, ПРОСТИТУЦИИ И ХИП-ХОПЕ – Батенька, да вы трансформер

“Батенька” взяли дуже цікаве інтерв’ю у Дорна, з якого, наприклад, можна дізнатись, що він мріє про спільний трек з Kelela та любить “Сімпсони” більше за “Південний парк”.

The 30 Best Songs from Movie Soundtracks – CoS

На останок приємний бонус у вигляді плейліста з найкращих пісень-саундтреків за версію CoS.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024