Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: Девід Лінч, люмпен-реп, нова Майлі та інші найцікавіші статті про музику

Водограй лонгрідів: Девід Лінч, люмпен-реп, нова Майлі та інші найцікавіші статті про музику

Робочий тиждень — час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня.

Пропонуємо також прочитати попередні випуски:
12345678910111213141516, 171819 і 20.

Український люмпен-реп – Muzmapa

Юра Бондарчук спеціально для Muzmapa випустив матеріал про т.зв. «український люмпен-реп». Цим терміном він характеризує україномовний реп «про село, розборки, бухло і тьолок». Автор розповідає про характерні риси цього напрямку на прикладах шістьох виконавців: Курган feat Agregat, Сен-Тропе, КавалЭри, Плюшевый Бруклин, Kurwa Matj та Двісті Boys.

> Читайте також наш текст про Курган feat Agregat

Звуки Твин Пикса – Comma

Редактор Vertigo Олександра Ринк спеціально для Comma розповідає про специфіку саундтреків до серіалу «Твін Пікс» Девіда Лінча. Зокрема, і про те, що композитор Анджело Бадаламенті не писав музику під окремі сцени, а створював музичні імпровізації під образи, які навіював йому режисер. Загалом, навіть якщо ви не прихильник серіалу, почитати усе одно варто. І пам’ятайте, сови — не те, чим вони здаються.

«Blade Runner 2049»: снится ли андроидам Ханс Циммер – Comma

Ще один кіношний текст на Comma. Цього разу головний редактор Сергій Кейн розповідає про те, як звучить музика Ханса Циммера у новому фільмі «Той, хто біжить по лезу 2049» (вчора відбулась прем’єра в українських кінотеатрах). Зокрема він зосереджується на тому, чи вдалось Циммеру дійти до рівня Вангеліса.

7 киномюзиклов XX века, которые обязательно стоит посмотреть – LiRoom

Завершуючи тему фільмів, ми підготували для вас підбірку класичних мюзиклів. У ній ми розповідаємо про джерела натхнення для «Ла-ла-лэнду», кого переспівала Гвен Стефані та як виглядає кіномюзикл про євреїв в Україні, музику до якого адаптував Джон Уільямс.

Юрий Хусточка: «В Украине свою аудиторию нужно собирать по крупицам» – Karabas Live

Екс-басист Океану Ельзи Юрій Хусточка – не частий гість в Україні. Мілі Кравчук з Karabas Live вдалось впіймати його між репетиціями його нового проекту StereOrpheo (за участі актора театру «Дах» Дмитра Ярошенко, барабанщика Андрія Надольського, клавішниці Марини Вознюк і дружини Хусточки Елен Абдені). Вони поговорили про невиданий матеріал Esthetic Education, планах на новий проект StereOrpheo та французьке громадянство.

Спецпроект «ІншаМузика. 10 років» – Muzmapa

«ІншаМузика» був створений Віктором Придуваловим та Владом Ляшенко десять років тому. Спеціально до дня народження лейблу Muzmapa зняли двадцятихвилинне відео.

Как плейлисты Spotify меняют ландшафт мировой музыки – Mixed.News

Чарти різних стрімінгових платформ вже давно почали визначати, яка музика стане популярною зараз. Саме так усе літо з усіх усюд грало набридливе Деспасіто і Shape Of You. Олесь Ніколенко вирішив розібратись, за яким принципом стрімінги, зокрема Spotify формують свої плейлісти. Подібний текст також виходив на Pitchfork.

Рада обязала согласовывать гастролеров из России с СБУ. Ответ организаторов концертов – Karabas Live

Нещодавно Верховна Рада ухвалила закон про організацію та проведення гастролей громадян Росії в Україні. Відповідно до нього організатори концерту повинні не раніше, ніж за місяць до івенту, подати запит до СБУ і отримати дозвіл на привоз російського музиканта в Україну. Karabas Live запитали в організаторів GAS Concert, icecream promo та H2D, що вони думають з приводу нової норми.

6 cult heroes who inspired your favourite musicians – BBC

BBC Music розказують, які відмові історичні особистості надихали відомих музикантів. Зокрема, кого згадують Lady Gaga та Little Boots, на честь кого назвали свій альбом Viva la Vida Coldlay та хто такий Ленгстон Хьюз.

Новая Майли Сайрус: Почему никто не верит в искренность поп-звёзд – Wonderzine

До виходу нового альбому Майлі Younger Now журнал Wonderzine вирішив розібратись у тому, чому прихильники і критики не вірять у зміни у поп-зірках та моду на «каяття і примирення із собою». Радимо також прочитати наш матеріал про те, як змінювався образ Майлі Сайрус.

Hurts: ‘Pop doesn’t have to be shiny and manufactured – we’re the alternative for outsiders’ – NME

Британський гурт Hurts, який у листопаді дасть два концерти в Україні, розповіли про новий альбом і реакцію критиків на нього та з яким сетлістом вони відправляться у тур.

Мій Стиль: 5 улюблених фолк та кантрі пісень Sasha Boole – LiRoom

Ми запускаємо нову рубрику, в рамках якої будемо розпитувати у музикантів про пісні, які сформували їх уявлення про жанр, в якому вони грають. Відкриває рубрику – фолк-виконавець Sasha Boole.


 

Нагадаємо, що щотижня ми збираємо усі найцікавіші нові релізи українських музикантів у нашій щотижневій рубриці «Зорепад релізів».

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024