Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: 17 найкращих матеріалів LiRoom 2017

Водограй лонгрідів: 17 найкращих матеріалів LiRoom 2017

LiRoom LiRoom
29 Грудня, 2017

Упродовж кількох місяців ми щотижня збирали найцікавіші тексти про музику від наших та закордонних ЗМІ. Усього в рубриці «Водограй лонгрідів» вийшов 21 випуск – їх всі можна подивитись за посиланням. У передсвятковому «водограї» ми вирішили зібрати 17 найцікавіших матеріалів LiRoom за цей рік.

Зверніть увагу і на інші підсумки року: 17 найкращих альбомів, 10 найкращих міні-альбомів та 50 улюблених пісень редакції.

Найцікавіші інтерв’ю цього року
Серед героїв наших інтерв’ю цього року були не лише музиканти (хоча і їх було вдосталь). Нашими співрозмовниками ставали засновники онлайн-радіостанцій (20ft Radio, Radio Skovoroda, Old Fashioned Radio), саундпродюсери (Сергій Любінський, Артур Данієлян, Юрій Володжарський), кліпмейкери (Леонід Колосовський, Олег Руз), композитор Руслан Квінта, засновник rap.ua Антон Назарко, засновник агенції icecream promo Владислав Антонов, і журналістка Еймі Кліфф, і ще багато інших. Наші читачі мали змогу дізнатись трошки більше про своїх улюблених музикантів, зокрема про 5 Vymir, резидентів Masterskaya YUKO та Constantine, учасника гуртів The Nietzsche та Septa Євгеном Тимчиком, метал-гурту Morphine Suffering, Bloom Twins, а також їх закордонних колег – The Pretty Reckless та J.Bernardt.

Підбірки альбомів від Артема Рісухіна
Впродовж року наш автор Артем Рісухін збирав нові альбоми музикантів, про які, окрім нього, мало хто чув. У цих підбірках неможливо знайти Кендріка Ламара чи Лорд, але точно є повно неочікуваної авангардної та альтернативної музики. Читайте матеріали за січень, лютий, березень, квітень, травень, літо та листопад.

Рубрика «Новое Имя»
В «Новом Имени» наша авторка Вікторія Мишкоріз розповідала про закордонних музикантів, які невдовзі будуть у всіх на слуху. Серед артистів, яких вона знаходила, був і Rag’n’Bone Man, музика якого звучала з усіх усюд, Jay Som, diy-альбом якої потрапив у світові топи року, Адам Наас, який виступить в Києві влітку, і Bishop Briggs, яка цього року була в лайнапах найбільших фестивалів.

100 украинских альбомов, которые вы должны услышать: первые 10
Цього року ми запустили серію матеріалів «100 українських альбомів, які ви маєте почути». У першій десятці класика 1971 року від ВІА Кобза, легендарний альбом Музіка ВВ та навіть нові альбоми Один в Каное і Blooms Corda.

Мій Стиль: 5 улюблених фолк та кантрі пісень Sasha Boole
Ще одна рубрика, яку ми запустили лише цього року – це «Мій Стиль». Першим героєм став Саша Буль, який цього року презентував третій альбом Golden Tooth. Він розповів про свої п’ять найулюбленіших кантрі та фолк пісень. У плейлісті – Robert Johnson, Johnny Cash, Bob Dylan, 16 Horsepower та The White Stripes.

Без музыки VK: Какой стриминговый сервис выбрать
Одна з найбільш обговорюваних тем року – заблокування соціальної мережі Вконтакте. Якщо бути точним, то найбільше хвильовало питання, як і де слухати музику тепер. У цьому матеріалі ми порівняли найпопулярніші музичні стрімінгові сервіси, де можливо слухати музику легально.

Как стриминг позволяет музыкантам вновь зарабатывать на продаже музыки
Аналітична стаття Богдана Семенченко про те, яким чином музиканти знову отримують шанс заробляти на продажі своєї музики. Попереднього разу зріст заробітку був у 90-х, коли люди купували диски своїх улюблених виконавців. Зараз головним джерелом прибутку з продажу є стрімінгові сервіси, а найбільше Spotify.

15 интересных Telegram-каналов о музыке
Окрім редакційних каналів, у підбірці можна знайти авторів, які пишуть про найрізноманітнішу музику: від класики до попси.

Підписуйтесь також на канал LiRoom “Новая украинская музыка“, а також авторські канали нашого головреда Олексія Бондаренко “Музыкальный гик“, редакторки Катерини Ятель “приятельские истории” та автора Артема Рісухіна “Почему я люблю Фрэнка Заппу?

Спецпроект з Citrus
У рамках співпраці з магазином електроніки Citrus, ми розповіли про те, як слухають музику відомі українські меломани та музиканти, як обрати правильну акустичну систему і розібратись в різних типах навушників.

Cпецпроект про шоу Макса Барських у Палаці Спорту
До творчості самого Макса Барських може бути різне ставлення, але заперечувати новаторство його цьогорічного концертного шоу у Палаці Спорту важко. Разом з командою організаторів ми вирішили розповісти, як воно створювалось: від ідеї Алана Бадоєва і промо-кампанії Михайла Ясинського до розробки сцени і черепа, 3D-графіки та освітлення.

Підбірки фільмів
Не оминали нашу увагу і кінофільми. Те, що почалось з невеликого блогу Олени Gahan про документальне кіно, знайшло своє продовження у підбірці художніх фільмів про музикантів та найкращих кіномюзиклів XX століття, а також переліку артистів, які поєднують музику з акторською грою. Окремо ми також розповідали про музикантів, які зняли документалки про запис альбомів.

Борьба с демонами: 7 известных музыкантов с шизофренией
Наш автор Артем Рісухін розповів про музикантів, які страждали шизофренією. У переліку є і Сід Барретт, геніальність якого нерозривно була пов’язана з проблемою, так і історія діджея Benga, який роками “лікував” свою хворобу наркотиками, поки не розповів про неї світу.

Ожидайте у ворот в тупике: как появился Closer
Аліса Маллен спеціально для LiRoom написала великий матеріал-історію арт-простору, який цього року святкував п’ятиріччя існування. Це був тривалий шлях від вечірок для друзів Тімура Баша до мігруючих тусовок під назвою Closer, які врешті решт знайшли свій дім за адресою Нижньоюрківська 31. Зараз сам Клоузер – один з найвідоміших клубів Європи, а його резиденти – серед найкращих діджеїв світу.

Украинская музыкальная сцена погрузилась в ретроманию
Авторська колонка нашого головного редактора Олексія Бондаренко про феномен ретроманії в українській музиці вийшла у перших числах січня 2017. Під його роздачу потрапили реюніони наших гуртів, повернення гуртів, час слави яких припав на попередні десятиліття та мода на “ретро” проектів Бардаша, Макса Барських та «её».

Ребенок-бунтарка-романтик: как и почему менялась Майли Сайрус
Наша редакторка Катерина Ятель цього року випустила два матеріали про зарубіжних поп-виконавиць. Перший розповідав про три головні етапи зміни образу Майлі Сайрус та те, як вони були взаємопов’язані з її життєвим періодом та музикою, яку вона випускала. Текст про важливість візуального образу як ретранслятора ідей у популярній культурі.

Другий матеріал розповідав історію співачки Kesha, яка нарешті змогла звільнитись з-під гніту аб’юзера і гвалтівника-продюсера та змогла створювати музику, яка подобається їх.

5 необычных профессий украинских музыкантов
Матеріал авторки Дар’ї Корнєєвої розповідає про «Пітерів Паркерів сучасної української музики» – тих людей, які поєднують незвичні професії, як лікар швидкої допомоги чи бармен, з концертами.

Тест: Слова українського поета чи музиканта?
Сімнадцятим бонусним матеріалом є наш найпопулярніший тест, в якому ми просимо вас вгадати – це слова з пісень наших музикантів чи віршів українських поетів.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
5 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024